Povežite se sa nama

Crna Hronika

“Kuća strave” otkrivena u Spužu: Nađeni dokazi za saslušanje Belivuka i Miljkovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković, kao i Nebojša Janković, biće saslušani 1. decembra u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu po zamolnici Crne Gore. Na osnovu tri dokaza koje je našao specijalni tužilac Saša Čađenović iz Crne Gore, oni će biti ispitani u vezi sa ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana.

Belivuk i Miljković su, kako je Čađenović naveo, za vrijeme izvršenja navedenih krivičnih djela, nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navodi on, vratili na isti način.

Inače, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić još u avgustu je rekao da je Srbiji upućen zahtjev da Čađenovič sasluša Belivuka zbog djela za koje ga terete, te se 1. decembra u Tužilaštvu za organizovani kriminal očekuje i njegovo prisustvo.

Ključni dokazi na osnovu kojih će biti saslušani

KUĆA STRAVE U SPUŽU

Kuća u kojoj su, navodno, ubijeni škaljarac Damir Hodžić i njegov zet Adis Spasić otkrivena je u spuškom zaseoku Stanjevića rupa.

Korišćena je po uzoru na “klanicu” u Ritopeku, a nakon zločina, kako se pretpostavlja, bukvalno je demolirana kako bi se prikrili tragovi brutalnih zločina. Zidovi su gletovani, krečeni, menjane su pločice, stavljana su nova vrata, nameštaj, parket, bukvalno sve što je moglo.

Podsjetimo, navodno istog dana kada je u Srbiji likvidiran Lazar Vukićević, kako se sumnja, Velja Nevolja i Mare Mesar su sa Jankovićem u kuću koju im je Radoje Živković dao na korišćenje “navukli” Hodžića i Spahića da dođu, a potom ih brutalno likvidirali.

Sudbina trećeg – Mila Radulovića Kapetana, i dalje nije poznata, ali se pretpostavlja da su ga odveli na drugu lokaciju i mučili, a potom, najverovatnije ubili.

SKAJ TELEFONI

Kao drugi dokaz navode se šifrovane poruke koje su jedni drugima slali vjerujući da su Skaj telefoni koje su koristili “neprobojni”, odnosno, kriptovani tako da niko nikada neće moći da vidi šta su slali.

– Brate, Zemo i Hel i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvatao svog, meni je zapao Kasap, Kratos je hvatao Zeta, Hel je hvatao M, to što je Kasap imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promijeni i ne može da se ispravi, to nikako, brate, ja uopšte nisam htio da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate, to nema šta tu da se pravdamo – navodno je jedna od poruka.

Inače, kako su istražitelji naveli, na Skaju: Hel je Nebojša Janković, Kratos – Marko Miljković, dok bi Zemo mogao biti Živković.

Kasap je navodno likvidirani Hodžić, a Zet je Spahić. Radulović bi trebalo da je pod šifrom M.

DNK

U kući strave navodno su nađeni i DNK tragovi koji potvrđuju sumnje Saše Čađenovića.

– SDT je u cilju prikupljanja materijalnih dokaza izvršilo pretrese na više mjesta kao i pretrage terena radi pronalaženja posmrtnih ostataka H.D. i S.A. Prikupljeni dokazi su predmet vještačenja. Iz komunikacija kriptovanih mobilnih telefona jasno i nesporno je utvrđeno da su oštećeni H.D. i S.A. ubijeni jer komunikacije su eksplicitne u tom dijelu i to kroz činjenicu da su okrivljeni prema NN organizatoru slali slikovne i glasovne poruke. Tako je V.B. 14. oktobra 2020. godine NN organizatoru poslao fotografije i glasovnu poruku iz koje jasno proizilazi da je okrivljeni odmah ubio H.D. – saopštio je Čađenović.

Belivuk i Miljković bili pod prismotrom 24 sata

Na pitanje crnogorskih medija – ko je skinuo zabranu ulaska u Crnu Goru Belivuku glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da on tajno ušao u zemlju.

– Imali smo saznanja da su dva lica oteta i da su kriptovani telefoni u Crnoj Gori. Nismo znali da je tada počinjeno krivično djelo već smo nažalost za to saznali kasnije. Taj događaj i ubistvo treba razdvojiti od drugog redovnog ulaska u Crnu Goru u januaru ove godine. Tada je kolegijum MUP-a doneo odluku da se zabrana skine i da se Belivuk i Miljković prate 24 sata – objasnio je Katnić.

U svakom momentu su prema njegovim rečima na praćenju bila angažovana po dva agenta, a kako navodi i kolege iz Srbije su zamolile da Belivuk i Miljković budu praćeni dok su u Crnoj Gori.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije