Connect with us

Crna Hronika

NIKŠIĆ: Rasvijetljene tri teške krađe

Published

on

Policija Nikšić, Foto: cgportal.me

Policija u Nikšiću rasvijetlila je tri teške krađe izvršene u novembru i decembru i nadležnom tužilaštvu procesuirala šest lica.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. novembra obaviještena od zaposlene u jednom preduzeću, da je od strane nepoznatih lica otuđena veća mašina za rad, saopšteno je iz Uprave policije.

Preduzete mjere i prikupljeni dokazi ukazali su na sumnju da su izvršioci ovog krivičnog djela D.K. (44) i P.M. (44) iz Nikšića protiv kojih je po nalogu nadležnog tužioca podnešena krivična prijava.

Takođe, nikšićka policija je 20. decembra obaviještena od strane oštećene da joj je nepoznato lice otrglo novčanik u kojem se nalazio novac i lična dokumenta.

Policija je blokirala uži dio grada i locirala D.R. (37) koja je odgovarala opisu izvršioca, a kod koje je pregledom policija pronašla otuđeni novčanik.

Obaviješten je nadležni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se D.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo teška krađa.

Osim toga, Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. decembra obaviještena od strane oštećene osobe da joj je nekoliko nepoznatih lica otrglo torbu u kojoj se nalazio novac i lična dokumenta.

Odmah po dobijenom obavještenju nikšićka policija je izvršila blokadu užeg dijela grada te su policijski službenici u ulici Voja Deretića kontrolisali više lica koji odgovaraju opisu datom od strane oštećene.

Tom prilikom je utvrđeno da je riječ o A.S. (19), M.S. (17), I.B. (16) i K.A. (15), te su ova lica dovedena u službene prostorije. Kriminalistička obrada koju je policija sprovela uputila je na sumnju da je A.S. u saučesništvu sa pomenutim maloljetnim licima izvršio krivično djelo teška krađa.

Obaviješten je nadležni državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se osumnjičeni A.S. liši slobode i privede na dalju nadležnost.

Nakon saslušanja A.S. nadležni državni tužilac se izjasnio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Osim toga o ovom događaju je obaviješten i nadležni državni tužilac za maloljetnike u Nikišiću koji je naložio podnošenje krivične prijave u redovnom postupku protiv maloljetnih M.S., I.B. i K.A. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa i krivično djelo nepostupanje po zdrastvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u blizini mjesta izvršenja krivičnog djela pronašli odbačenu otuđenu torbu sa ličnim dokumentima, koja je vraćena vlasnici.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije