Connect with us

Crna Hronika

DETALJI IZ ISTRAGE O POKUŠAJU UBISTVA RADOJA ZVICERA: Spremili 600.000 eura da osvete Stamatovića i Dedovića

Published

on

IZVOR: Policija Ukrajine

U sklopu istrage o pokušaju ubistva Radoja Zvicera utvrđeno je da su napadači trebali da dobiju oko 600.000 eura, piše Dan.

Kao motiv pokušaja ubistva Zvicera, koji slovi za jednog od vođa “kavačkog klana”, navodi se osveta za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini. Napadači su dobili oko pola miliona za izvršenje ovog krivičnog djela, a navodno i više od 100.000 za troškove boravkau Ukrajini.

Radoje Zvicer teško je ranjen 26. maja prošle godine u kvartu u Kijevu u kojem je živio. Zbog napada na Zvicera, uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo sugrađanina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića, Podgoričanin Emil Tuzović i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Ukrajinski portal Detektiv info objavio je ranije da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su teško ranili njenog supruga Radoja.

“Njeni postupci spriječili su ubice da obave posao do kraja. Ona ih je primorala da pobjegnu. Ukrajinski policajci nisu uspjeli da pronađu kućište pištolja ili patrone iz oružja koje je supruga Radoja Zvicera koristila tokom obračuna sa napadačima. Ona je vjerovatno „bacila cijev” “,kazao je izvor portala Detektiv info.

Taj portal je objavio i da je Tamara Zvicer na teritoriji Ukrajine razvila legalni biznis i da je zajedno sa G.Z. i M.Z. vlasnik kompanije Interfoodtechnology LLC, registrovane novembra 2018. godine u Poltavi, koja posluje u oblasti ugostiteljstva.

Kako je prenio portal Obozrevatel, u kijevskom Pečerskom okrugu dvojica neidentifikovanih muškaraca ranila su državljanina Crne Gore, koji je nakon toga hospitalizovan. Napad se dogodio na teritoriji elitnog stambenog kompleksa Novopečerski Lipki, u Ulici Dragomirova. Napadači su zapalili automobil koji su koristili, pri čemu je jedan od njih zadobio opekotine nalicu.

Igor Dedović i Stevan Stamatovićubijeni su 19. januara 2020. godine dok su sa supragama i djecom sjedjeli u jednom restoranuu Atini.

Prema evidencijama crnogorske policije, Stamatović i Dedović bili su bliski „škaljarskom klanu“, pa istražni organi vjeruju da se radi o nastavku rata između dvije sukobljene kriminalne grupe iz Kotora, koji je dosad odnio više od 50 života. Dvostruko u bistvo u Atini je jedna od najbrutalnijih likvidacija jer je izvršena pred djecom i suprugama žrtava.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije