Connect with us

Društvo

DF: Podrška direktorici NPCG, izvještaj UO pisan na partijskom budžaku

Published

on

Demokratski Front daje punu podršku direktorici Navionalnih parkova Crne Gore Jeleni Kljajević za sve što je radila i što radi na ozdravljenju ovog devastiranog i decenijama pljačkanog preduzeća. Novi predsjednik UO Nebojša Popović na konstitutivnoj sjednici, prvoj za dva mjeseca boravka na toj dužnosti, donio je izvještaj napisan u nekom partijskom budžaku, koji nema veze sa stvarnošću, i u kome samo nedostaje optužba za ubistvo Paja Patka – saopštili su iz Demokratskog fronta reagujući na zaključke UO u kojima se navodi da je stanje u NPCG zabrinjavajuće u svim aspektima.

Iz DF-a ističu da su dva mjeseca su zaposleni u NPCG nestrpljivo iščekivali konstitutivnu sjednicu novog Upravnog odbora kako bi saznali hoće li nastaviti sa politikom oporavka posrnulog preduzeća, ili pak okrenuti u nekom novom smjeru.

– Žalosno nepoznavanje suštine postojanja JPNPCG, iskazuje se u svakoj rečenici koju ovaj kadar žene Marka Milačića prezentuje javnosti, a samo u cilju diskreditacije direktorice JP NPCG Jelene Kljajević i predhodne predsjednice UO Marine Jočić, ali i kompletnog menadžmenta koji je sve snage i iskustvo stavio u funkciju uzdizanja ovog duboko posrnulog preduzeća. U prilog toj činjenici govori i podatak su JPNPCG u prethodnoj godini poslovali sa 992.332 naslijeđenog gubitka, a da će poslovnu godinu, prema sačinjenom finansijskom planu završiti sa dobitkom u iznosu od 521.085 – navode iz DF-a.

Iz te političke partije navode da je UO sa svoja dva privatna člana, mimo Statuta i Pravilnika preduzeća, juče  izglasao zaključke o katastrofalnom stanju u parkovima, čemu se smije gotovo čitav kolektiv.

– Uz nepristojno i neprimjereno ponašanje, a uz podršku svoja dva nelegitimna pajtosa iz UO, usudio se da pokuša da prevari i nadležno ministarstvo, i Vladu, ali i svu javnost, ne uzimajući u obzir potpune podatke o poslovanju JP u prethodnih devet mjeseci. Prema podacima za koje profesionalno, materijalno i ljudski odgovaramo, Preduzeće je ostvarilo nezapamćen uspjeh. Naravno, uz legalnu podršku Vlade i resornog ministarstva, ostvarilo je odličan rezultat koji uključuje projekciju da će ovu godinu završiti sa preko pola miliona eura u plusu. U poređenju sa referentnom 2019. godinom relevantni podaci govore da je ostvaren plan Vlade, odnosno, da je ostvareno 65 posto prihoda od prodaje ulaznica, da su planovi upravljanja ostvareni sa preko 70 odsto, da su napravljeni značajni pomaci u sprečavanju krivolova, u tehničkoj opremljenosti Preduzeća i još u mnogo čemu. Takođe treba napomenuti da su u prvih devet mjeseci ostvarene značajne uštede po osnovu goriva, dnevnica, službenih putovanja, stimulacije.. – navodi se u reagovanju DF-a.

Ističu da bi sve sve to Popović saznao da svoju pažnju i vrije troši na dobrobit preduzeća, a “ne na opsesiju kako da dobije profesionalni angažman, laptop koji mu po Pravilniku ne pripada, kao i službeno auto koje mu trenutno nije baš po ukusu”.

I pri tome, Nebojša Popović bestidno nudi funkciju direktora preduzeća kolegama, zaboravljajući da nisu svi na prodaju kao on, koji je do imenovanja imao samo najgore riječi za premijera i ovu Vladu. Zato mislimo da bi i za gospodina Popovića, i za JPNPCG, i za Pravu Crnu Goru čiji je on eksponent, najbolje bilo da se vrati u Sputnjik gđe je radio kao spoljni saradnik, a da u slobodno vrijeme uči procedure Preduzeća i smisao očuvanja prirode. Jer mnogo više brine odsustvo želje kod Nebojše Popovića da nešto nauči, nego sva njegova podmetanja i laži o ljudima koji svim srcem rade na poslovima koji su im povjereni – zaključuje se u reagovanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije