Povežite se sa nama

Društvo

GI APELOVALA: Što prije ukinuti odluku o vojnom poligonu na Sinjajevini

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu pozvala je Vladu Crne Gore da u što kraćem roku ukine odluku o vojnom poligonu na toj planini i proglasi je zaštićenim područjem u čijem bi upravljanju aktivno učestvovala lokalna zajednica

Jedan od starosjedilaca Sinjajevine i član Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu, Novak Tomović, poručio je da su njegovi preci planinu branili od zlih očiju i ruku, te da je on danas ponosan što sa ostalim prijateljima i građanima Crne Gore brani najveći crnogorski pašnjak.

Član Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu Petar Glomazić kazao je da je nevjerovatno da se i pored svih obećanja na Sinjajevini i dalje mora protestovati, uprskos, kako kaže, svim obećanjima koja su dobili.

“Biser prirode, najveći pašnjak Balkana, drugi najveći u Evropi, teritorija pod zaštitom UNESKO i dalje je zvanično vojni poligon. Zaista, skandalozna odluka donesena 2019, još nije ukinuta uprkos obećanjima nove Vlade da će se nešto po tom pitanju promijeniti”, rekao je Glomazić.

Predsjednik Skupštine Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu Petar Keker poručio je da članovi Vlade Crne Gore, iako su bili pozvani, nijesu došli na Margitu-

“Ali nije strašno, jer ja vjerujem da će oni slijediti naše poruke odavde. Odbrana Sinjajevine je prerasla u pokret i mi smo dužni da se izborimo za ono za šta se zalažemo, a to je da se poništi odluka o vojnom poligonu, a naša planina bude park prirode”, kazao je Keker.

V.d. predsjednika Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu Milan Sekulović kazao je da su se ove godine na Margiti okupili po danu, prošle godine po noći, koje su se pretvorile u dane, dani u mjesece, a mjeseci u godinu čekanja da se ispuni obećanje nove vlasti da se ukine odluka o vojnom poligonu na Sinjajevini.

“Treba da ostanemo zajedno, jer samo zajedno možemo da odbranimo Sinjajevinu. Svaka naša mala podjela se koristi za velike stvari protiv nas i Sinjajevine. Stoga je naša dužnost da budemo složni, jer ako ne budemo nećemo je odbraniti. Do sada smo je branili složno i ni jedna bomba nije pukla, te nastavimo tako i nijedna neće pući u budućosti”, poručio je Sekulović.

Bjelopavlić Dragan Vuković kazao je da očuvanje Sinjajevine zadatak svih građana Crne Gore, dok je paroh danilovgradski Željko Ćalić istakao da na Sinjajevini uvijek nailazi na dobrodošlicu, a ona je jedna od najvećih vrlina našeg naroda.

Građanima na Margiti pridružio se poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, sa više kolega iz stranke.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije