Connect with us

Društvo

KAKO ĆE ĐACI IĆU U ŠKOLU: Ministarstvo donijelo nove mjere, dva modela u opticaju

Published

on

Prva nedjelja drugog polugodišta odvijaće se onlajn, nakon čega će škole birati između dva modela nastave, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Prvi model podrazumijeva svi đaci idu u školu uz poštovanje mjera, a drugi nalaže da đaci prvog ciklusa prisustvuju nastavi dok bi ostali to radili naizmjenično.

“Nakon toga će škole birati jedan od dva ponuđena modela u skladu sa svojim prostornim i kadrovskim kapacitetima”, poručio je Martin Ćalasan, šef Radne grupe zadužene za pripremu modela za organizaciju nastave u drugom polugodištu.

Kako je kazao, stav Radnog tima je da prepusti školama da odaberu model organizovanja nastave.

„Ako uprave škola ne budu zadovoljne primjenjivanjem nekog modela u nastavi i ako se on u praksi pokaže nefunkcionalnim, ili ako dođe do promjene epidemiološke situacije, škole mogu preći na drugi model organizacije nastave. Najbolji model svakako, po pitanju kvaliteta održavanja nastave jeste da sva djeca budu u školi“, poručio je Ćalasan.

On je naglasio da su predstavnici Ministarstva i radne grupe u prethodnom periodu obavili razgovore sa većinom direktora škola na osnovu kojih je ovakav stav većinski prihvaćen.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije