Povežite se sa nama

Društvo

Kalezić: Vučurović je nasilnik prema LGBTIQ osobama, Bečić da konačno stane u zaštitu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

– Poslanici da hitno pokrenu sve procedure za smjenu Vučurovića sa čela Odbora za ljudska prava i slobode – poručuje Kalezić

Lako je Vučuroviću da slobodom naziva svoju homofobiju i klerofašizam, kukavički se skrivajući iza poslaničkog imuniteta koji mu omogućava da diskriminiše, raspiruje mržnju i širi netrpeljivost prema LGBTIQ osobama i izbjegne zakonom propisane kazne za to. Još mu je lakše da poziva da ga smijene one koji su ga postavili na čelo skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode, a koji ne koriste ni jedan od mehanizama koje imaju na raspolaganju da ga sankcionišu – poručio je izvršni direktor NVO Kvir Montenegro Danijel Kalezić.

On je reagovao na jučerašnje saopštenje poslanika DF-a i predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode Jovana Vučurovića.

Jasno je, kako dodaje, da njihovo ćutanje dolazi iz straha da mogu izgubiti svoje udobne fotelje, visoke funkcije i plate kojih su se dograbili uz pomoć njegovih kolega iz DF-a, ali i iz razloga što dijele njegove stavove i ideologiju, što njihovo ćutanje i nečinjenje nedvosmisleno potvrđuje.

– Nakon Vučurovićevih izjava, nemoguće je negirati činjenicu da je započelo otvoreno targetiranje aktivista za ljudska prava LGBTIQ osoba, svih organizacija civilnog društva orijentisanih ka savremenim demokratskim i vrijednostima ljudskih prava u Crnoj Gori, demonstracija sile visoko pozicioniranih članova Skupštine, te brutalna zloupotreba pozicija moći od strane onih koji treba da štite Ustavom i zakonima zagarantovana prava svih građana – navodi se u reagovanju Kalezića.

Zahtijevaju, kako poručuje, od predsjednika Skupštine Crne Gore da se konačno oglasi i stane u zaštitu LGBTIQ osoba, ali i od svih poslanika i poslanica da hitno pokrenu sve procedure za smjenu Vučurovića sa čela Odbora za ljudska prava i slobode.

– Vučurović je nasilnik prema LGBTIQ osobama i on i njemu slični, za visoke plate koje primaju i benificije koje imaju od svih građana ove zemlje, se brutalno se iživljavaju nad našim, već uveliko teškim životima. Vrijeme je da nas Skupština Crne Gore od njega i njemu sličnih zaštiti. Ne preko naših leđa – poručuje Kalezić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
suncica
suncica
28.12.2021. 13:20

istina…bas su nasli koga ce staviti…

Sponzor

Najčitanije