Povežite se sa nama

Društvo

Knežević pritiskom pokušava da abolira učenike koji su obrukali Policijsku akademiju: Akademcima zabranjeno i da izgovaraju komandu za CRNU GORU!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kneževiću smeta da se budući policajci, koji se školuju na račun crnogorskog budžeta, koji će raditi za crnogorsku policiju, štititi ustavni poredak i građane Crne Gore, prilikom izvođenja strojeve radnje obrate starješini riječima ZA CRNU GORU

Događaj koji je prošle sedmice uznemirio crnogorsku javnost kada je dio učenika Policijske akademije slavio pobjedu rukometašica Srbije nad Crnom Gorom dobija obrise pravog skandala za koji će vjerovatno biti neophodno angažovanje nadležnih državnih organa.

Prema pouzdanim informacijama iz Policijske akademije koju su podijelili dio zaposlenih, vršilac dužnosti direktora (nezakonito već mjesecima je v.d.) Svetomir Knežević “vrši pritisak” na nastavnike da se polaznici koji su slavili poraz svoje države ne kazne. Oni su se obratili i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću koji je juče boravio u Policijskoj akademiji.

-Gospodine Bečiću, lice koje upravlja ustanovom kojeg je postavila većina čiji ste vi dio, smatra da polaznici ne treba da spominju ime države kojoj će služiti? Knežević vrši pritisak na nastavnike da se polaznici ne kazne? Kao razlog navodi da onda treba kazniti i polaznike koji su bilo kada nosili crnogorsku zastavu (zvaničnu zastavu)?? Ministarka resornog ministarstva se ne oglašava povodom ovog događaja niti osuđuje taj čin? – navodi dio zaposlenih.

Oni su najavili da će u narednom obraćanju upoznati javnost o tome na koji način je Knežević probao osujetiti održavanje sjednice Nastavničkog vijeća.

-Takođe ćemo upoznati javnost o tome koji nastavnik, uz potporu Kneževića, smatra da polaznici ne treba da spominju ime države kojoj treba da služe – precizira se u obraćanju.

Način prijema 

Kako se navodi, o načinu prijema većine polaznika u novoj „raspjevanoj“ generaciji će se izjasniti naknadno sa svim preciznim detaljima, počevši od toga ko je iz ministarstva prosvjete „upravljao” cjelokupnim procesom prijema pa sve do „poslušnika“ sa Policijske akademije koji su bezpogovorno izvršavali naloge kako bi bili primljeni samo podobni.

-Ukoliko neko ne razumije značenje termina podobni, polaznici su se svesrdno potrudili da nam to, veoma slikovito, objasne. Crnogorska javnost zna da se polaznici na Policijskoj akademiji školuju za profesiju kojom se brani ustavni poredak Države a shodno tome i zaštita svih njenih građana. Knežević je direktno odgovoran za kreiranje ovakve atmosfere na Akademiji – tvrdi dio zaposlenih.

Za ove tvrdnje navode konkretan primjer i nude dokaze.

-Prethodni direktor je tokom 2019.godine donio Pravila o radu – kućnom redu za polaznike koji je i dalje na snazi. Ovim Pravilima jasno su navedene obaveze polaznika kojih su dužni da se pridržavaju te su i predviđene sankcije za kršenje.

Prethodni direktor je u primjeni stavio i Priručnik za realizaciju strojeve obuke. Strana 9 Priručnika (u prilogu) predviđa da starješina, nakon izvršenja strojeve radnje polaznici izgovaraju „ ZA CRNU GORU“.

Ovi akti su i dalje na snazi ali se u praksi ne primjenjuju.

-O izvođenju strojeve radnje na navedeni način, od trenutka dolaska Kneževića,  nema govora. Dakle, Kneževiću smeta da se budući policajci (koji se školuju na račun crnogorskog budžeta, koji će raditi za crnogorsku policiju, koji će štititi ustavni poredak Crne Gore, koji će štititi građane Crne Gore) prilikom izvođenja ove radnje obrate starješini riječima:“ZA CRNU GORU“. Da li je Knežević na pogrešnom mjestu ili smo svi mi ostali zaposleni i polaznici u pogrešnoj državi – pitali su zaposleni.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije