Connect with us

Društvo

KONKURS ZA DIREKTORA POLICIJE: Među kandidatima više osuđivanih lica

Published

on

Na javni konkurs objavljen 28. decembra prošle godine za potrebe izbora direktora Uprave policije prijavilo se 19 kandidata, od kojih dvojica ne ispunjavaju uslove konkursa, dok nekoliko njih nije dostavilo svu traženu dokumentaciju, saznaju Dnevne novine.

Među kandidatima, osim dobro poznatih imena, ima i pravosnažno osuđenih lica za krivična djela, kao i višegodišnjih penzionera, ali i osoba koje nikad nijesu radile u policiji.

Najviše šansi da bude izabran za prvog čovjeka policije ima poznati advokat Dražen Medojević, koji je osim iskustva kao dugogodišnji advokat radio kao sudija.

Među kandidatima koji su u uži izbor je i Zoran Brđanin, koji je završio Vojnu akademiju u Beogradu 2001. godine i time stekao stručni naziv diplomirani oficir policije. Posjeduje više od 19 godina radnog iskustva u Upravi policije, od čega više od devet godina na rukovodećim mjestima.

Takođe, tu je i Dragan Radonjić, koji je Ekonomski fakultet u Podgorici završio je 1999. U radnom je odnosu u Upravi policije od 2000. godine, prvo kao pripravnik, zatim stariji inspektor, potom načelnik Odsijeka za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije, a od 2016. kao rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja.

Za direktora policije konkurisao je i Zoran Braunović. On je Fakultet odbrane i zaštite u Beogradu završio je 1994. godine. Radi u Upravi policije od 1986. godine, a od 1994. do 2000. na rukovodećim mjestima.

Dragan Klikovac je Policijsku akademiju u Beogradu završio 1999. i time stekao visoko obrazovanje i stručni naziv diplomirani oficir policije. Na Univerzitetu Donja Gorica, Fakultetu pravnih nauka završio je Osnovne akademske studije, a zatim i postdiplomske akademske specijalističke studije i stekao stepen specijaliste pravnih nauka. Radi u Upravi policije od 2000, od čega više od 13 godina na rukovodećim mjestima, a trenutno kao načelnik u Operativno-komunikacionom centru u Sektoru opšte nadležnosti.

Peđa Tanjević je diplomirani pravnik. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva u policijskom zvanju, od čega na rukovodećim mjestima više od 11 godina. Tanjević, međutim, ima krivičnu evidenciju. Naime, 2019. godine osuđen je za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Predrag Šuković ima završen Fakultet odbrane i zaštite u Beogradu. U radnom odnosu je u Upravi policije od 1997. godine, radio je kao načelnik Odjeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta i u Sektoru Odsijeka za suzbijanje imovinskih delikata, bio je rukovodilac Odsijeka za borbu protiv organizovanog krimila i korupcije, a trenutno radi kao viši inspektor I klase. Šuković takođe ima krivičnu evidenciju, jer je pravosnažno osuđen 2016. godine zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Dražen Vuković je završio Policijsku akademiju u Beogradu, i stekao zvanje diplomirani oficir policije. Na Fakultetu bezbjednosti u Beogradu 2010. završio je specijalističke studije. Imenovani se nalazi u radnom odnosu u Upravi policije od 1998, od čega više od 13 godina na rukovodećim mjestima.

Milan Delić je završio Pravni fakultet u Podgorici. Na istom fakultetu 2013. godine završio je postdiplomske magistarske akademske studije i time stekao stepen magistra -krivično pravni smjer. U radnom je odnosu u Upravi policije više od 15 godina, od čega više od pet godina na rukovodećim mjestima.

Dragan Arsović je diplomirani pravnik, završio je i postdiplomske magistarske studije i time stekao stepen magistra -krivično pravni. Radi u Upravi policije od 1984. godine, od čega od 1996. na poslovima sa visokim obrazovanje, a na rukovodećim mjestima više od osam godina.

Siniša Kovačević je diplomirani ekonomista. Od 1996. do 2013. godine bio je u radnom odnosu u policiji, od čega više od pet godina na rukovodećim mjestima, kao načelnik Odjeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta, načelnik Odjeljenja za opšte poslove, policijski komesar u Filijali za suzbijanje privrednog kriminaliteta i viši policijski komesar za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Prof. dr Vojo Laković ima završeni Fakultet za bezbjednost u Skoplju čime je stekao stručni naziv pravnik za bezbjednost. Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2002. godine završio je magistarske studije i stekao akademski naziv magista političkih nauka, a 2008. odbranio je i doktorsku disertaciju i stekao naučni stepen doktor političkih nauka. U periodu od 1985. do 1996. godine radio je u policiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, od čega više od 10 godina na rukovodećim mjestima.

Miodrag Laković je penzioner, koji je visoku stručnu spremu stekao 2006. godine.

Dragan Pavličić nije dostavio Upravi za kadrove dokaz o radnom iskustvu na rukovedećim mjestima, mada je on nedavno javno objavio da povlači kandidaturu.

Radoš Radenović je penzioner koji ima krivičnu evidenciju, naime osuđen je prošle godine zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Veselin Čurović u biografiji ima jedino navedeno da je 2010. stekao VSS.

Zoran Vesković ima visoku stručnu spremu, a krivično je kažnjen 2019. zbog krivičnog djela nedavanje izdržavanja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije