Connect with us

Društvo

POLICIJA: Tokom vikenda uhapšeno 60 vozača

Published

on

Tokom vikenda čak 60 vozača isključeno je iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, saopšteno je iz Uprave policije. Radi se, kako su kazali, o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola a među počiniocima su registrovani i mladi vozači.

Iz policije je saopšteno da se u danima vikenda na teritoriji naše države dogodilo se 37 saobraćajnih nezgode u kojima je, kako su kazali, šest osoba zadobilo teške tjelesne povrede a 21 osoba lake.

“Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 1.170 vozača”, navodi se u saopštenju.

Ono što i dalje zabrinjava, kako su kazali, je podatak da je čak 60 vozača isključeno iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

“Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (među počiniocima su registrovani i mladi vozače) i drugi teški prekršaji za koje je u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima propisano lišavanje slobode”, navodi se u saopštenju.

Iz policije apeluju na vozače, da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

“Službenici saobraćajne policije Uprave policije će i u narednom periodu nastojati da preventivnim i represivnim aktivnostima,doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama”, saopšteno je iz Uprave policije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije