Connect with us

Crna Hronika

KOŠTALO SEDAM MILIONA: Medigović na saslušanju zbog šetališta u Petrovcu

Published

on

U Specijalnom državnom tužilaštvu počela su saslušanja u okviru afere šetalište u Petrovcu, potvrđeno je portalu Luča..

Kako nezvanično saznajemo priveden je nekadašnji potpredsjednik Opštine Milenko Medigović.

Istražni organi su dokumenta iz Opštine uzeli još 2017. godine, a potom ispitali u nekoliko navrata bivše predsjednike Opština, iz redova DPS.

Trasa od 1,6 kilometara staze uz more koštala je nevjerovatnih sedam miliona eura, procjene su da je pronovjereno više od četiri miliona eura.

Šetalište nikada nije završeno.

Jedina zvanična računica koliko novca je potrošeno u izgradnju šetališta je ona iz 2013, kada je gradom još upravljao DPS-SDP.

Prema tadašnjim podacima Sekretarijata za investije, izgradnja šetališta koštala je 6.063.286,45 eura, a popločavanje dodatnih 1,45 miliona.

U izvještaju o izvedenim radovima Sekretarijata piše i da su pripremni radovi koštali 425.000, a zemljani 1.600.000 eura. Za gornji sloj – postvaljanje tampona i betona, potrošeno je 324.000 eura, zidovi i pločasti propusti koštali su 854.000, a vodvodna, fekalna i atmosferska kanalizacija 1,8 miliona eura. Prema istim navodima, za izgradnju elektroinstalacija iz kase Budve otišlo je 479.000 eura. Kao primjer neracionalne potrošnje, opozicija godinama potencira priču da je izgradnja javnog toaleta koštala 274.000 eura.

Iz Opštine su, međutim, odgovarali da je riječ o objektu površine 382 kvadrata, u kome se osim javnog toaleta nalaze i dva poslovna prostora, prostor za plažni mobilijar, natkriveni plato i terasa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije