Povežite se sa nama

Društvo

Lipovina Božović: Novi identitet biće moralni preporod, Vuksanović Stanković: Najveći nemoral od 1918. je ova Vlada

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Današnju sjednicu Skupštine obilježila je žučna rasprava između poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković i državne sekretarke za razvojne ekonomske politike Milene Lipovine Božović.

Govoreći o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom brendu, Lipovina Božović je rekla da se nada da će novi vizuelni identitet, koji će Vlada u narednom periodu raditi sa nadležnim institucijama, oslikavati sve ono što se dešavalo u prethodnih godinu dana.

– A slika će biti jedan preporod Crne Gore u ekonomskom, demokratskom, institucionalnom, a prije svega u moralnom smislu – naglasila je Lipovina-Božović.

Poslanica SDP-a Vuksanović Stanković javila se proceduralno i pitala Lipovinu Božović da joj pojasni što znači moralni preporod.

Sekretarka je kazala da bi bilo suvišno da daje dodatno pojašnjenje.

– Uvažena poslanica Vuksanović-Stanković odlično poznaje dvije riječi, šta znači “moral” i šta znači “preporod”, tako da bi bilo suvišno da dajem dodatno pojašnjenje – odgovorila je ona.

Poslanica SDP-a je ponovo proceduralno reagovala i pitala: “Znači hoćete da kažete da sa ovom vlašću kreće moralni preporod?”.

– Ovdje nema pravo niko da se bavi ničijim moralom. Možemo da mislimo jedni o drugima šta hoćemo, i lično i profesionalno i politički, i da se Vama sviđa moja ideologija ili ne sviđa. Ali nemate pravo da se bavite mojim moralom. Kad kažem mojim, mislim na sve ovdje, pa neka je to poslanik iz DF-a ili DPS-a. I da Vi govorite o nekoj politici da je moralna ili nemoralna. U svakoj politici ima časnih ljudi i onih koji su drgučiji. Ima onih koji su podložni kriminalnim radnjama, i koji su korumpirani. A ima onih koji jako pošteno i profesionalno rade svoj posao. Razumijete? Najveći politički nemoral i najveća destrukcija i najveće zlo i sramota koja je zadesila Crnu Goru je ova Vlada Crne Gore od 1918. godine. I vi trebate svi da odete. I ministri i vi po dubini koji tako razmišljate. Da nam vi ovdje dijelite moralne lekcije – kazala je Vuksanović Stanković.

Reagovala je i poslanica DPS-a Dubravka Pejović kazavši “da je neshvatljivo da postoje osobe koje su u stanju da se drznu da javno i na ovaj način vrijeđaju sve nas”.

– Zato što je sve do sada u crnogorskom društvu bilo nemoralno, a sada smo otprilike došli do vrata morala. Ovo je nezapamćeno u crnogorskom parlamentu. Ne znam da li je neko svjestan riječi koju je izgovorio. Ovo je skandal za crnogorski parlament. Najmanje prestavnici Vlade imaju pravo da daju moralne lekcije i kvalifikacije i ocjene nečijih digniteta – kazala je Pejvić.

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak je pozvala da svi budu oprezniji kada daji neke kvalifikacije.

– I predstavnici Vlade i mi poslanici – kazala je Bošnjak.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Vanja
Vanja
23.12.2021. 20:48

Sto je rekla ova antipaticna
sekretarka, da li je moguce!!???

Vanja
Vanja
23.12.2021. 23:30

Bruka

Vnmk
Vnmk
25.12.2021. 05:19

Ovi iz nazovivlasti su toliko bahati , a površno obrazovani , da nijesu svjesni značaja riječi niti mjesta đe ih izgovaraju.

Sponzor

Najčitanije