Povežite se sa nama

Društvo

Medicinari ogorčeni na Jokića: Ljekarima za vakcinaciju dnevnica 12,5 eura, sestrama 5,6 eura, a Vlada SAD donirala 2,7 miliona dolara!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vjerujemo da će se Vlada SAD odnosno njihova Ambasada u Podgorici uključiti i pozabaviti ovim problemom i zaustaviti kompromitaciju ljekara i medicinskog osoblja, zaključuje se u obraćanju

Ljekari i medicinsko osoblje čije angažovanje u proteklih 21 mjesec tokom trajanja pandemije se može nazvati herojskim, doživljavaju ovih dana poniženje kojem se nikako nijesu nadali.

U pismu dostavljenom redakciji portala Aktuelno, navodi se da su ogorčeni načinom na koji su plaćeni medicinski ljekari koji rade na imunizaciji u crnogorskim tržnim centrima.

-Naknade su više nego kompromitujuće. Za dnevni rad (četiri sata) ljekaru je plaćeno 12,25 eura, a medicinskoj sestri 5,60 eura. To je uvredljivo. Nakon svih odricanja i izlaganju opasnosti jer se nalaze u prostorima u kojima je prirodno veća frekvencija građanki i građana, iznos dnevnica je kompromitujuća – navodi se u pismu.

Oni naglašavaju da oni ne uzimaju ničiji novac odnosno da se imunizacija na javnim mjestima ne finansira iz budžeta Crne Gore.

-To je projekat za jačanje kapaciteta za pružanje odgovora na Covid 19 u Crnoj Gori, čiju donaciju finansira Vlada SAD-a, a nacionalni koordinator za imunizaciju je primarijus dr Danilo Jokić – precizira se u obraćanju redakciji portala Aktuelno.

Projekat jačanja kapaciteta za pružanje odgovora na Kovid- 19 u Crnoj Gori predstavljen je 18. novembra, a njegova ukupna vrijednost je 2,7 miliona dolara! Kako je tada saopšteno, novac je planirano da bude utrošen za, kako je saopštila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, “dodatno osvijetli značaj i pospiješi proces imunizacije protiv koronavirusa koja je okosnica borbe protiv te pošasti”.

Očito je da već na samom startu Jokić koji je nacionalni koordinator zakazao jer već postoje brojni ljekari i medicinsko osoblje koji su nezadovoljni načinom na koji se tretiraju.

-Vjerujemo da će Vlada SAD odnosno njihova Ambasada u Podgorici uključiti i pozabaviti se ovim problemom i zaustaviti kompromitaciju ljekara i medicinskog osoblja– zaključuje se u obraćanju.

Problema bilo i prije par mjeseci

Naknade ljekarima i medicinskom osobolju bile su problem i tokom ljeta. Tada se pojavio problem jer je bilo odlučeno da se svima isplati po 250 eura nezavisno od vremena provedenog na vakcinalnim punktovima.

Ni sada, što je i očekivano od Jokića i Borovinić Bojović, nema konkretnih odgovora kada je neki gorući problem u pitanju.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije