Connect with us

Društvo

METJU GALICIJA ZA RTCG: “Sve što znam podijeliću sa istražiteljima iz CG”

Published

on

Metju Karuana Galicija, sin ubijene malteške novinarke Dafne Karuane Galicije, kazao je, za Portal RTCG, da je spreman da svoja saznanja podijeli sa crnogorskim istražiteljima, imajući u vidu da je dužnost svakog građanina da to uradi ako ima saznanja o korupciji

Za naš portal govorio je o aferi “Možura”, korupciji u Crnoj Gori i na Malti, ubistvu njegove majke, vezama političkih elita dvije zemlje i sadašnjih i eventualnim budućim istragama.

“Vjerujem da su ljudi u Crnoj Gori, kao i na Malti, dovoljno ljuti zbog korupcije i ubistava kojima se prikriva korupcija i da žele da se to okonča”, poručio je Galicija.

On je kazao da je posao Vlade sada da ispita pitanje nekažnjivosti koje, kako je ocijenio, postoji u Crnoj Gori.

Takođe, kazao je da je nemoguće razdvojiti ubistvo njegove majke od slučajeva korupcije koje je istraživala.

“Posmatrajući ubistvo, zapitajmo se šta je bio motiv da se ubije moja majka. Nije je pregazio autobus na ulici ili neki pijani vozač, to je bilo isplanirano hladnokrvno ubistvo, mjesecima planirano. Šta je bio motiv? Poslovi u oblasti eneretike ugovarani su na Malti i u Crnoj Gori. Moja majka je našla dokaze o korupciji iza tih poslova”, naveo je Metju Karuana Galicija.

Dafne Karuana Galicija ubijena je bombom koja je bila postavljena u njen automobil u oktobru 2017. godine.

Metju Galicija, koji je takođe novinar, nakon tragičnog događaja napustio je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara i u potpunosti se posvetio nastavku istraživanja slučaja u vezi sa ubistvom njegove majke.

Sa ocem i braćom je osnovao “Dafne Karuana Galicija fondaciju” kako bi radili na poboljšanju vladavine prava na Malti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije