Connect with us

Društvo

MINISTARSTVO I NVO SE MEDJUSOBNO OPTUŽUJU DA SU NJIHOVI PREDSTAVNICI BILI NEPRISTOJNI; CANKA: Činovnici ministarstva su nevažni, odgovorni oni koji dozvoljavaju bušotinu

Published

on

Ministarstvo kapitalnih investicija saopštilo je da je predstavnik organizacije KOD, Vuk Iković na sastanku sa nevladinim organizacijama, na temu istraživanja nafte i gasa u primorju, pokazao neprimjereno ponašanje i nepoštovanje prema predstavnicima ministarstva, upadajući im u riječ i povišenim tonom optužujući ih da im je namjera da unište životnu sredinu i živote građana.

“Nakon što su mu predstavnici ministarstva ukazali da je rječnik i ton koji im se obratio neprimjeren, da se na taj način ne može voditi dijalog, i da je najbolje da sastanak napusti ukoliko namjerava da razgovara na taj način, gospodin Iković je napustio sastanak, a sa njim su se, na žalost, solidarisali i ostali predstavnici NVO organizacija koji su bili prisutni”,  navode iz resora na čijem je čelu Mladen Bojanić.

Predstavnici organizacija koje su jutros bile pozvane na sastanak u Ministarstvo kapitalnih investicija povodom bušenja prve istražne bušotine na južnom Jadranu napustile su sastanak nakon neprimjernog i agresivnog ponašanja državnog sekretara, Marka Perunovića i v.d. direktora Agencije za ugljovodonike, Marka Adžića”, saopšteno je ranije danas iz organizacija KOD, Green Home, Dr Martin Schneider-Jacoby Association, Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), Naša akcija i Eko Korijen.

Novinar iz Ulcinja Mustafa Canka, koji se oštro protivi istražnim bušotinama, je na svom fejsbuk profile napisao da poziv na sastanak nije bio tek forme radi.

“Ovo je bilo još gore. Dno! Žao mi je samo onih dobrodušnih kolega koji su pristali da pođu u Vladu uvjereni da ima prostora za razgovor.

I najiskrenije: meni su više ovi činovnici nevažni.

Ubuduće će sve loše biti na onima koji im ovo dozvoljavaju!. Njima će biti isporučena faktura za ovu strašnu avanturu bušenja našeg mora!”naveo je on.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije