Connect with us

Društvo

NE ZAUSTAVLJAJU SE: Prekršajni postupak protiv Ranka Krivokapića zbog zadržavanja na Dvorskom trgu na Cetinju

Published

on

Ovlašćeni policijski službenik danas je građaninu Ranku Krivokapiću, počasnom predsjedniku Socijaldemokratske partije, pokušao da uruči poziv za vođenje prekršajnog postupka, saopštio je koordinator i član Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Zeković.

-Na kućnu adresu, policijski službenik je zatekao njegovu osamdesetdvogodišnju majku i upoznao je da se postupak pokreće zato što 5. septembra 2021. godine Krivokapić navodno nije postupio po naređenju ovlašćenog policijskog službenika o zabrani zadržavanja na dvorskom trgu na Cetinju- kazao je Zeković, rekavši da je ovo primjer dodatne viktimizacije žrtava sa Cetinja.

Kako je kazao, iako je službenim putem i preko medija obaviještena da je pokrenut postupak kontrole policije i podnijeta krivična prijava protiv policijskog starješine koji je operativno rukovodio razbijanjem mirnih demonstracija na dvorskom trgu na Cetinju, Uprava policije na dati način pokušava da preduhitri ostale državne institucije i opravda neprofesionalizam svojih pripadnika.

-Ovo je direktan pritisak na sve građane koji su se odlučili da podignu glas protiv prekoračenja ovlašćenja i neprofesionalnog postupanja. Zabrinut sam da se planira progon, odnosno podnošenje kontra prijava, protiv svih osoba koje su se odlučile da prijave nesrazmjernu upotrebu sile i prekoračenje ovlašćenja- ističe Zeković.

On je pozvao direktora Uprave policije, Zorana Brđanina da sačuva kredibilitet policije, zaštiti je od dalje degradacije i naloži odustajanje, do daljnjeg, od zahtjeva za vođenje prekršajnog postupka protiv svih građana koji su pristupili zaštiti svojih prava kroz institucije sistema.

-Očigledna je namjera da se na dati način opravda upotreba prinude prema Krivokapiću i drugim demonstrantima sa dvorskog trga. Kroz procesuranje što većeg broja građana, namjerava se opravdati upotreba hemijskih sredstava i neprofesionalno postupanje- ističe Zeković.

On je pozvao i unutrašnju kontrolu policije, Savjet za građansku kontrolu rada policije i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore da učine sve što je potrebno kako se u Crnoj Gori ne bi obesmislio institut podnošenja pritužbe i primjedbi na policijsko postupanje i svrsishodnost obraćanja javnosti ovim institucijama.

1 Comment

1 Komentar

 1. vječna moja

  13.09.2021. at 21:17

  …smijurija što rade…
  najbolji najpismeniji političar od ‘90
  S.P./lscg/ i Ranko Krivokapić,
  ”zadrzavanje na trgu “hahaaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije