Connect with us

Društvo

NPCG ORGANIZUJU LIKOVNO TAKMIČENJE ZA NAJMLAĐE: „Nerazdvojni – voda, vlažna staništa i život”

Published

on

NPCG

U susret obilježavanju 2. februara, Svjetskog dana vlažnih staništa, Nacionalni parkovi (NPCG) organizuju nagradno likovno takmičenje za djecu uzrasta od pet do 14 godina na temu „Nerazdvojni – voda, vlažna staništa i život”.

Oni su osmislili nagradno likovno sa ciljem promocije i edukacije o značaju zaštite i očuvanja vlažnih staništa.

„Predmet nagradnog takmičenja su likovni radovi posvećeni ovogodišnjoj temi RAMSAR organizacije „Nerazdvojni – voda, vlažna staništa i život“, a u izradi radova dozvoljene su različite tehnike kao što su slikarstvo, crtanje, plastelin, glina i kolaž. Takmičenje je podijeljeno u pet kategorija, za djecu uzrasta od pet godina, od šest do sedam godina, od osam do devet i od deset do 11 godina, kao i za djecu od 12 do 14 godina”, naveli su u NPCG.

Kako su naveli, prijave se primaju do utorka, 2. februara do 12 sati, dok je radove potrebno skenirati ili fotografisati i poslati na mail: [email protected], uz informaciju o imenu i prezimenu, starosnoj dobi i adresi stanovanja djeteta.

„Napominjemo da svaki učesnik u nagradnoj igri može biti autor samo jednog rada. Svi prvorangirani radovi biće nagrađeni majicom, kačketom, bedžom i diplomom, a ocjenjivaće ih komisija
koju će oformiti JPNPCG, i to u odnosu na zadatu temu, originalnost, kreativnost i performanse. Odluka o pobjednicima takmičenja će biti objavljena u petak 05.02.2021. godine na sajtu i društvenim mrežama JPNPCG, a nagrade će biti uručene poštom na adrese dobitnika. Dodatne informacije i pojašnjenja svi zainteresovani mogu dobiti na e-mail: [email protected]”, precizirali su u parkovima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije