Connect with us

Društvo

OPŠTINA NIKŠIĆ: Cerada sa likom Amfilohija postavljena je bez dozvole i pokušaj je izazivanja nereda

Published

on

I danas su građani Nikšića svjedočili bahatom i bespravnom  ponašanju neodgovorne grupe građana. Bez dozvole nadležnih opštinskih organa i odluke skupštine stanara i pored brojnih pritisaka na stanare, na jednoj od stambenih zgrada u našem gradu postavljena je štampana cerada sa likom preminulog Amfilohija Radovića i prijetećim vjersko-političkim porukama, saopštava Opština Nikšić.

Očigledna namjera ovakvog ponašanja je pokušaj izazivanja nereda i narušavanje javnog reda i mira. Ovo djelo, praćeno nacionalističkim pjesmama i vrijeđanje države Crne Gore na Božić, najveći hrišćanski praznik, imalo je očigledne namjere izazivanja incidenata, nereda i netrpeljivosti među građanima, piše u saopštenju.

Nadležne opštinske službe, u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, izašle su na teren, upozorile organizatore da čine bespravnu aktivnost i izdale rješenje o uklanjanju plastične cerade.

Ovim putem izražavamo odlučnost da ćemo istrajati u poštovanju zakona i propisa koji su jednaki za sve građane, a svi počinioci bespravnih radnji će suočiti sa zakonskim posljedicama.

Istovremeno, očekujemo da će nadležni državni organi pokrenuti postupak identifikacije i procesuirati lica koja su organizatori i učesnici aktivnosti koje se ovih dana dešavaju u Nikšiću, zaključuju u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije