Connect with us

Društvo

OSUDIO ČIN: Šćekić pozvao Vladu da uvede opšti zabran lova

Published

on

Foto: SNP

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić osudio je nelegalni čin odstrela ženke medvjeda koja je bila sa mladuncima u selu Rovca, i pozvao Vladu da uvede opšti zabran lova na teritoriji Crne Gore na period od najmanje deset godina.

On je napisao na Tviteru da je taj događaj uzrujao čitavu crnogorsku javnost.

Prema riječima Šćekića, onaj ko je to uradio pokazuje bezosjećajnost, građansku neodgovornost i baca mrlju na cijeli grad i ogromnu većinu časnih građana Berana koji su, kako je naveo, prepoznati po humanosti, herojstvu, obrazovanju i kulturi.

„Nažalost, neodgovorni pojedinci ovakvim i sličnim nedjelima pokazuju sebičnost, odsustvo humanosti i nedostatak svijesti o potrebi zaštite biljnog i životinjskog svijeta i tako stvaraju lošu sliku o Beranama“, kazao je Šćekić.

On je pozvao Vladu da po hitnom postupku predloži izmjene Zakona o lovstvu, kako bi se uveo opšti zabran lova na teritoriji Crne Gore na period od najmanje deset godina, radi zaštite i obnavljanja populacije divljači koja se nalazi pred istrebljenjem zbog krivolova.

„Moratorijum bi bio najbolji način da se spriječi krivolov, neophodno je da poslove lovočuvarske službe preuzme policija jer lovačka udruženja nisu u stanju da na efikasan način zaštite lovišta od krivolova“, zaključio je Šćekić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije