Povežite se sa nama

Politika

Šćekić: Nikada nećemo sa DPS-om smjenjivati bilo koga

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) neće glasati u parlamentu za smjenu ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, kazao je potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić, dodajući da se nada dogovoru koji će sačuvati Vladu Crne Gore.

Šćekić je u emisiji “Press plus” na Televiziji A1, rekao da SNP neće nikada, zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), glasati za smjenu bilo kog ministra u Vladi Crne Gore.

“Naš stav je vrlo jasan – mi nikada zajedno sa DPS nećemo glasati protiv bilo kog člana Vlade Crne Gore. Nećemo mijenjati bilo kog ministra zajedno sa DPS-om, jer smo se dovoljno dugo borili za promjene da bi sada našu Vladu mijenjali zajedno sa DPS-om“, istakao je Šćekić.

Šćekić je, upitan šta ako neka nova parlamentarna većima ipak smijeni Leposavića, kazao da svi treba da budu odgovorni i da se ne smiju igrati sa voljom građana.

„U ovom momentum niti Vlada Crne Gore, niti premijer ili ministar ne treba da nasjedaju na pritiske i poruke onih koji su gubitnici i predstavnici bivšeg režima koji su Crnu Goru godinama zarobili i držali kao taoca“, kazao je potpredsjednik SNP.

Šćekić se založio za postizanje dogovora, navodeći da je to put za očuvanje stabilnosti izvršne vlasti.

„Mislim da treba doći do razgovora i dogovora, a samim tim i rješenja koja neće dovesti u pitanje funkcinisanje Vlade, ali će sačuvati i ugled svakog pojedinca bilo premijera ili bilo kog ministra“, kazao je Šćekić.

Upitan može li Vlada Crne Gore opstati ukoliko nakon 11. maja u izvršnoj vlasti ostanu i premijer Zdravko Krivokapić i Leposavić, čiju je ostavku tražio premijer, Šćekić je ocijenio da se radi o složenom pitanju, ali da treba voditi računa o višem interesu.

„A većeg interesa nema od interesa građana i funkcionisanja ove vlasti, tako da se nadam dogovoru i razumijevanju. Nadam se najboljem rješenju i da će svi akteri na najbolji način odnijeti i da će Vlada Crne Gore opstati“, istakao je Šćekić.

On je rekao da je Tužilaštvo u Crnoj Gori privatizovano, a potvrda toga je, kako je naveo, izjava glavnog specijalnog tužuoca Milivoja Katnića da će biti na čelu te institucije sve dok on to bude želio.

„Brojne afere i dalje su bez epiloga, tako da se s pravom može reći da pravosuđe ne radi svoj posao kkao treba. Vrijeme je za promjene u pravosudnom sistemu“, istakao je Šćekić.

On je najavio da će SNP glasati za izmjenu tužilačkih zakona, dodajući da sve u Crnoj Gori zavisi od promjene u toj dijelu pravosudnog sistema.

„Siguran sam i da međunarodni faktor želi dobro Crnoj Gori, kako bi uspostavili punu vladavinu prava“, kazao je Šćekić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije