Connect with us

Društvo

PODGORICA: Počela ugradnja taktilnih staza za slabovide i slijepe

Published

on

Glavni grad nastavlja da vodi odgovornu socijalnu politiku i da sa posebnim senzibilitetom pristupa rješavanju potreba svih naših sugrađana, saopšteno je iz Glavnog grada.

S tim u vezi, kako kažu, danas je počela ugradnja taktilnih staza u centru Podgorice koje će olakšati kretanje slabovidih i slijepih osoba.

“U skladu sa planovima koji se odnose na ugradnju elemenata pristupačnosti na gradskim trotoarima i raskrsnicama taktine staze će biti postavljene na sljedećim lokacijama: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, od Ulice Slobode do Bulevara Jovana Tomaševića, Njegoševa ulica, od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do Gradskog parlamenta, Vučedolska ulica, od Ulice Slobode do Njegoševe ulice, sa konekcijom do Gradskog parlamenta i Ulica Stanka Dragojevića, od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ukupna dužina trase taktilnih staza iznosi oko 1.300 metara, a procijenjena vrijednost nabavke je preko 55.000 eura. Elementi za formiranje taktilnih površina biće usklađeni sa evropskim standardima”, navodi se u saopštenju.

Goran Macanović ispred Saveza slijepih kazao je da su taktilne staze veoma značajne za samostalno kretanje slijepih i sabovidih osoba, te da se nada da će i ostale opštine pratiti praksu Glavnog grada i raditi na unapređenju potreba OSI.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije