Povežite se sa nama

Društvo

PRESRIJETANJE: Zašto policija nije spriječila ubistvo?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dnevnik Vijesti objavio je u jučerašnjem izdanju informaciju da su bezbjednosne službe presrele razgovor Gorana Pantovića (43) iz Herceg Novog, koji je u nedjelju ubio Mojkovčanina Zorana Ašanina (65), a u tom razgovoru on, kako pišu, nekom saopštava: “Kad ubijem Ašanina, onda ćemo završiti i (Dritana) Abazovića, jer nam je uhapsio šefa”, piše Pobjeda.

Niko iz sektora bezbjednosti juče nije demantovao informaciju o presretnutom razgovoru koju su objavile ove novine, niti navode iz teksta da je nakon toga Abazović u nedjelju, hitno evakuisan iz Herceg Novog gdje je bio u radnoj posjeti.

Ašanin je ubijen u nedjelju, 25. aprila, u svom restoranu “Krstac” kod Mojkovca, a Pantović je u njega pucao nakon svađe, kako se sumnja, zbog neizmirenih dugova.

Javnost je, za sada, bez odgovora zašto su službe bezbjednosti dozvolile da se dogodi zločin, iako su imale informaciju da Pantović namjerava da ubije Ašanina?!

Niko nije objasnio kako je moguće da osoba koja je pod mjerama tajnog nadzora telefonom najavi ubistvo, a onda nesmetano dođe do Mojkovca i hladnokrvno, pred svjedocima, ubije osobu čije je ubistvo najavila?!

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u ponedjeljak da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na meti kavačkog klana zbog nedavnog hapšenja članova ove kriminalne grupe i da Uprava policije preduzima radnje da obezbijedi dokaze koji bi omogućili procesuiranje osoba koje su pripremale Abazovićevo ubistvo.

U saopštenju su naveli da “određene organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore potencijalno preduzimaju aktivnosti rizične po bezbjednost potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića” i da su do ovih informacija došli “prilikom rasvjetljavanja ubistva vlasnika restorana ‘Krstac’ u Mojkovcu Zorana Ašanina (65)”.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u četvrtak, 22. aprila, iz kućnog pritvora priveden je i u tužilačkom pritvoru zadržan Slobodan Kašćelan, koji slovi za vođu kavačkog kriminalnog klana. Kašćelan je, po potjernici crnogorske policije, uhapšen u Češkoj 2018. godine i izručen Crnoj Gori 2019, a od 2020, kao dodatna mjera obezbjeđenja, naloženo je da nosi nanogicu.

Abazović je od ovog hapšenja napravio spektakl, čak saopštio i kako je to najveće hapšenje u našoj zemlji u protekloj deceniji, ne saopštavajući da je uhapšen osumnjičeni kojem su dvije godine ranije stavljene lisice i koji je bio u kućnom pritvoru.

Sudija za istragu Miroslav Bašović sjutradan je donio rješenje da se Kašćelan i ostali uhapšeni u ovoj akciji u daljem postupku brane sa slobode. Svega nekoliko sati kasnije, po žalbi Tužilaštva, reagovalo Vijeće Višeg suda u Podgorici, poništilo Bašovićevo rješenje i naložilo pritvor za sve osumnjičene. Neki od njih, ipak, su uspjeli da pobjegnu.

Odluka Bašovića žestoko je naljutila Abazovića koji se do te mjere razgoropadio da je u subotu, 24. aprila, sudiju optužio da sarađuje sa mafijom i upozorio ga da će biti odgovoran ako neko od bjegunaca počini neko ubistvo.

Na njegov skandalozni napad na sudiju Bašovića i neprimjeren atak na slobodu sudstva dio javnosti u nedjelju, 25. aprila, oštro je reagovao s upozorenjem da predstavnik izvršne vlasti na ovakav način ne smije da udara na pravosuđe. Iz Akcije za ljudska prava objasnili su Abazoviću i da je sudija Bašović častan čovjek i profesionalac…

U ponedjeljak je uslijedilo saopštenje MUP-a kojim su obavijestli javnost da je od mafije ugrožen život potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću zbog akcije hapšenja Kašćelana i njegovih saradnika.

Pobjeda je poslala pitanja policiji, Specijalnom državnom tužilaštvu i Višem sudu u Podgorici da li je i kada Goran Pantović bio pod mjerama tajnog nadzora i da li je Tužilaštvu dostavljena dokumentacija, kako to tvrde Vijesti, presretnute komunikacije u kojoj Pantović obavještava prijatelja da će da ubije Ašanina, a onda i Abazovića. Pitali su i zašto nijesu preduzete radnje da se spriječi zločin u Mojkovcu?.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije