Connect with us

Društvo

ŠARANOVIĆ: Za smjenu saznao iz medija, pravdu će potražiti na sudu

Published

on

Nedavno smijenjeni direktor Policijske akademije Boban Šaranović kazao je da je 5. januara ove godine, zahvaljujući medijima, saznao da je razriješen funkcije direktora Policijske akademije i to, kako je istakao, na potpuno nezakonit i revanšistčki način.

“U obrazloženju mog razrješenja stoji da sam smijenjen, zbog zloupotrebe službenog položaja zbog radnog spora koji je nastao dok nijesam bio na čelu Akademije, kao i zbog radnog spora čija odluka nije pravosnažna. Nije mi omogućeno ni da se izjasnim o osnovanosti razloga za razrješenje, što je pravo zagarantovano Zakonom o upravnom postupku. Moja navodna zloupotreba položaja nije utvrđena na bilo koji pravno valjani način. Osim toga, za v.d. direktora postavljen je suspendovani predsjednik štrajkačkog odbora. Takođe, veoma indikativno je što je ovo lice, samo petnaestak dana prije imenovanja, putem medija obavijestilo javnost da se učlanilo u jednu od partija nove vlasti”, kaže on.

U toku njegovog mandata prihodi koje je ostvarila Policijska akademija, mimo garantovanih sredstava iz državnog budžeta, uvećani su više od 80 odsto istakao je Šaranović.

“Uvećani prihodi su namjenski uloženi za unapređenje resursa Akademije, nabavku vrijedne opreme neophodne za savremenu obuku, renoviranje i opremanje prostorija i slično. U ovom periodu Akademija je značajno proširila svoje djelatnosti, realizovala i sprovela niz novih obuka i programa obrazovanja. “

Uprkos svemu navedenom, drugi dio njegovog mandata pratio je “orkestriran medijski spin o situaciji na Akademiji u vezi zaposlenih, koji su štrajkujući imali samo jedan zahtjev”, njegovu smjenu.

“Nažalost, populizam, demagoški trikovi, i teorije zavjera mnogo su pogodnije tlo za većinu ljudi, nasuprot činjenicama koje govore drugačije. Svjestan da sam smijenjen na način koji ne priliči ozbiljnim državnim institucijama, ni ovaj put ne želim biti ‘kamen spoticanja’. Poštujem institucije države Crne Gore, ma ko njima da rukovodi i shodno tome izvršio sam primopredaju novopostavljenom vd direktora”, kaže Šaranović

Kaže da se nada da će pravda biti uskoro zadovoljena, jer će je potražiti putem sudskih instanci.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije