Connect with us

Društvo

SDT: Bivši šef ANB-a Dejan Peruničić osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, ne zna se da li je Bulatović izvršio samoubistvo

Published

on

Specijalni tužilac Miroslav Turković je potvrdio da je danas uhapšen Dejan Peruničnić zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

SDT je na osnovu dokaza i informacija formiralo predmet na osnovu pronalaska tehničkog sredstva za koje se sumnja da se radi o prislušnom uređaju u kabineta Glavnog specijalnog tužioca.

“Kada smo primili tu informaciju izvršili smo uviđaj, pronašli sredstvo, a dalje izvršili izviđaj tokom koga su preuzimane dokazne radnje i utvrdili smo mjesto za prijem signala. Na osnovu toga, danas je lišeno slobode jedno lice čiji su inicijali D.P. zbog sumnje da je zlopupotrijebilo službeni položaj. Ovo lice će biti privedeno nadležnom tužilaštvu i utvrđivaće se dalji dokazi i činjenice”, kazao je Peruničnić.

Na konferenciji SDT-a i Uprave policije je saopšteno i da je predsjednik jedne opštine saslušan je nakon što su prikupljeni dokazi koji ukazuju na sumnju da je učestvovao u koruptivnim radnjama.

Predsjednik jedne opštine saslušan je nakon što su prikupljeni dokazi koji ukazuju na sumnju da je učestvovao u koruptivnim radnjama, kazao je specijalni tužilac Miloš Šoškić.

“Saslušan je i svjedok. Nakon toga je donijeta naredba o sprovođenju istrage protiv V.V. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i to tako što je donio rješenje po kome je jedno lice odredio da obavlja poslove visokog rukovodećeg kadru u Opštini iako to lice nije ispunjavalo posebne uslove koji su bili propisani za radno mjesto na koje je bio raspoređen. Time mu je pribavio korist u iznosu zarade koju je to lice ostvarilo, a opštini nanijelo štetu takođe i iznosu bruto zarada”,kazao je tužilac Šoškić.

Specijalni tužilac Miroslav Turković saopštio je da je uhapšen L.B. za koga se sumnja da je pripadnik kriminalne organizacije koja se bavila proizvodnjom marihuane u Baru.

Prikupljeni su dokazi i L.B. je određen pritvor.

“Policijski službenici su, uz nadzor i rukovođenjem SDT-a, identifikovali objekte u kojima se uzgajala marihuana u Baru, nakon čega je izvršen pretres. Pronađena je laboratorija koja je služila proizvodnji marihuane, a radi sticanja dobiti za potrebe kriminalne organizacije”, rekao Turković.

Organizatori kriminalne organizacije su po saznanjima policije, davali naloge i uputstva za neovlašćenu proizvodnju marihuane, nabavljali instalaciju i opremu za proizvodnju droge.

U toku je konferencija za štampu Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije na kojoj će biti predstavljeni podaci iz aktuelnih predmeta u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije