Connect with us

Društvo

SVJEŠTENSTVO NIKŠIĆA: Ovo nije uradio vjernik, sramota za grad

Published

on

Svještenstvo grada Nikšića najoštrije je osudilo jutrošnje skrnavljenje Hadži-Ismailove džamije u tom gradu, saopštio je sveštenik Slobodan Jokić.

Reagujući na jutrošnji incident Jokić je rekao kako u Eparhiji budimljansko-nikšićkoj smatraju da “nijedan pravi vjernik ovo ne bi uradio”, te da tako nešto ne bi ni trebalo da uradi.

“Vjernik kako treba da čuva svoju, tako treba da čuva svetinju onog drugog. Ovo nije uradio grad Nikšić, kako je rekao imam Damir Hodžić. Nikšić je gospodin grad, grad Svetog Vasilija Ostroškog, sveca koji je kroz istoriju okupljao i u svoja njedra privijao sve dobronamjerne ljude koji su dolazili, bez obzira na vjeru”, rekao je Jokić.

Podsjetio je da u Donjem Manastiru postoji freska na kojoj Svetoj Vasilije iscjeljuje jednog muslima: “Dovoljan je to pokazatelj ljubavi koju je on pokazivao prema svakome čovjeku”.

“Mi kao sveštenstvo najoštrije osuđujemo ovaj postupak pojedinca ili grupe i tražimo od nadležnih da što prije riješe slučaj i da se nađu oni koji su to uradili. Ovo je sramota za Nikšić”, rekao je Jokić.

Poručio je svim muslimanima da se osjećaju sigurno, jer imaju punu podršku od njih.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije