Povežite se sa nama

Društvo

TITOVA UNUKA: ‘Ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske življe nego ikada!’ Optužila Srbe, tvrdi da se ljudi naoružavaju kao 1991. godine!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Svetlana Broz, ravnateljica sarajevske nevladine udruge Gariwo, daleko poznatija kao unuka Josipa Broza Tita, u intervjuu za Monitor koji je odjeknuo regijom izjavila je da se u Republici Srpskoj dijeli oružje građanima kao 1991. godine!

Osim toga, naglasila je kako su ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske, temeljene na teritorijalnim pretenzijama prema BiH, “življe nego ikada”.

Na novinarsko pitanje kako joj izgleda Zapadni Balkan danas nije bila ni malo optimistična. Naprotiv.

Sve nacionalsocijalističke stranke ostale su na vlasti

“Izgleda mi, kao i više od posljednja tri desetljeća kao bure baruta – što uopće ne čudi. Zamislite Njemačku da su njoj poslije Drugog svjetskog rata saveznici ostavili na vlasti nacional-socijalističku partiju i sve Hitlerove suradnike”, povukla je paralelu.

“Ta stranka je i danas zakonom zabranjena, a dvadeset tri od dvadeset četiri u Nürnbergu suđena ratna zločinca osuđena su na smrt nakon suđenja koja su trajala tri i po godine. Ovdje se dogodilo upravo suprotno: nakon ratova od 1995. do 1999. sve nacionalne (čitaj: nacional-socijalističke) stranke koje su organizirale ratove i vodile ih, ostale su na vlasti do danas. A suđenja za ratne zločine u ICTY trajala su gotovo trideset godina”, kaže uz opasku da ideolozi tih zločina i danas vladaju ovim prostorom.

 

Bez međunarodne pomoći – u koju baš i ne vjeruje – sumnja da bi “obični ljudi” mogli suprostaviti vlastodršcima.

Goloruki građani ne mogu izaći na kraj sa onima koji imaju svu vlast, novac, trenirane i plaćene ubojice za ratove koje su vodili i koje ponovo žele voditi”, poručila je.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije