Connect with us

Društvo

INCIDENT U BIJELOM POLJU: Napadnut Sead Sadiković

Published

on

Foto: TVCG

Novinar Televizije Vijesti Sead Sadiković napadnut je večeras u Bijelom Polju

Portparolka i tužiteljka iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Danijela Đuković kazala je TVCG da je grupa osoba napala Seada Sadikovića oko 20 sati u centru tog grada.

Do napada je doslo u trenutku kada je, kako nam je kazala, kroz centar grada prolazila kolona vozila sa istaknutim crnogorskim zastavama. Identifikovane su dvije osobe, a utvrđuje se identitet drugih za kojima se traga.

U toku je, kako navodi, saslušavanje svjedoka. Neki su već saslušani, a izuzeće se i snimci sa video nadzora. Prema dosadašnjim informacijama Sadiković ima lakše povrede.

Sadiković je kazao da ga je napalo više osoba.

“Psovke, vrijeđanja, skočili su napali, na mene, više njih, pet-šest momaka. Odbranili su me ljudi koji su šetali glavnom ulicom. Još jedan paradoks – udarali su me crnogorskom zastavom, valjda kad udaraju crnogorskom zastavom manje boli”, rekao je Sadiković za TV Vijesti.

Napad na novinara je osudio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Najoštrije osuđujem večerašnji, prvo verbalni, a zatim i fizički napad na poznatog novinara Seada Sadikovića. Policija je identifikovala i privela dva lica, a sa događajem je upoznat i tužilac. Pozivam građane na mir, suzdržanost i solidarnost koji su kao nikad potrebni Crnoj Gori, poručio je Abazović na Tviteru.

Napad na novinara je osudila i Građanska alijansa.

“Najoštrije osuđujemo napad na novinara Seada Sadikovića i tražimo identifikovanje i procesuiranje napadača. U jednoj demokratskoj državi novinari su nosioci demokratije i slobode i njihova profesija se mora zaštititi”.
napisali su na Tviteru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije