Connect with us

Crna Hronika

UBISTVO AŠANINA: Pantoviću pritvor, Ljujić na slobodi

Published

on

Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda odlučilo je juče da za još dva mjeseca produži pritvor Goranu Pantoviću (34) iz Herceg Novog zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, piše Dan.

“Pritvor je produžen na predlog Višeg državnog tužilaštva, u kojem se navodi da su ostali razlozi zbog kojih je pritvor i određen. To su težina djela, postojanje opasnosti da će pobjeći i da može uticati na svjedoke zbog težine krivičnog djela. Za drugog okrivljenog, Mojkovčanina Veselina Ljujića, od Višeg tužilaštva nije stigao predlog o produženju pritvora, tako da mu je Viši sud po službenoj dužnosti ukinuo pritvor, jer su prestali razlozi zbog kojih mu je bio određen jednomjesečni pritvor. Njemu je na teret stavljeno krivično djelo pomaganje nakon učinjenog krivičnog djela. On je pušten da se brani sa slobode”, kazala je Azra Idrizović, savjetnik za odnose sa javnošću u bjelopoljskom Višem sudu.

Pantović se sumnjiči da je 27. aprila, oko 14 časova, ubio vlasnika restorana „Krstac“ Zorana Ašanina (65), u kojeg je iz pištolja ispalio osam hitaca, nakon čega je pobjegao.

Sve se dogodilo u Ašaninovom restoranu koji se nalazi na dijelu magistralnog puta Ribarevine-Mojkovac.

Kako nezvanično saznaje Dan, nakon što su zajedno ručali u motelu „Krstac“, dok je Ašanin još sjedio za stolom, Pantović mu je pucao u leđa i glavu.

Veselinu Ljujiću je stavljeno na teret da je pomogao osumnjičenom Pantoviću da pobjegne nakon izvršenja krivičnog djela.

Pantović je prilikom saslušanja u tužilaštvu iskoristio pravo da ne iznosi odbranu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije