Connect with us

Crna Hronika

UPRAVA POLICIJE: Mićunović upravljao vozilom u kojem je pronađeno oružje

Published

on

Nikšićanin Branislav Mićunović i njegovi prijatelji Sava Vujović i Srđan Mićunović pušteni su da se brane sa slobode, saznaje Pobjeda. Tu odluku donijelo je Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru.

Mićunović, Vujović i Srđa Mićunović saslušani su juče u kotorskom Tužilaštvu, a nakon toga vraćeni u stanicu policije u Budvi.

Kotorska tužiteljka Jovanka Čizmović saslušavala ih je tri sata, tačnije od 15 do 18 časova, ali detalji nijesu poznati jer branilac Mićunovića, advokat Dragoljub Đukanović nije želio da daje izjave za medije.

Njih trojica privedeni su 6. januara u Budvi, nakon što su u njihovom vozilu službenici Uprave policije pronašli dva pištolja. Prema nezvaničnim informacijama, Vujović i Srđan Mićunović tokom saslušanja saopštili su da oružje pripada njima, a Mićović je potencirao da pištolji nemaju niukakve veze sa Branislavom Mićunovićem.

Uprava policije se popodne oglasila povodom ovog slučaja.

Kako su naveli u saopštenju, Mićunović i njegovi prijatelji uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Dodaju i da je Mićunović upravljao vozilom u kojem je nađeno oružje.

“Kontrolom vozila kojim je upravljao B.M., a u kojem su se nalazila osumnjičena lica, pronađena su dva pištolja sa municijom. Oni su privedeni nadležnom tužiocu u uz krivičnu prijavu zakonskom roku koji im je odredio zadržavanje do 72 sata”, dodali su u policiji.

Nadležno tužilaštvo saslušalo je i druga lica kao svjedoke, ističu u policiji, nakon čega su po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru osumnjičeni pušteni da se brane sa slobode.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije