Connect with us

Ekonomija

KOTOR: Tržišna inspekcija kaznila dvije prodavnice zbog lažne Nike i Gucci robe

Published

on

Tržišna inspekcija kaznila je dvije prodavnice u Kotoru zbog prodaje lažne Nike i Gucci robe. Nakon utvrđenih nepravilnosti, oduzete su stvari u ukupnoj vrijednosti od 3.964 eura eura, a za učinjene prekršaje na osnovu Zakona o žigu, podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Izdati su prekršajni nalozi u iznosu od 2.000 eura, navodi se na sajtu Uprave za inspekcijske poslove.

“Tržišna inspekcija je u pojačanom nadzoru, u saradnji sa Upravom policije, vršila kontrole primjene propisa koji regulišu zaštitu prava intelektualne svojine, i to na području Opštine Kotor. Kontrolama su obahvaćeni privredni subjekti koji se bave prometom tekstila i galanterije, kao i drugih roba čijim prometom se mogu povrijediti prava intelektualne svojine”, navodi se u objavi.

Zastupnici nosioca prava žiga robnih marki ,,Nike“ i „Gucci“ biće obaviješteni, dodaje se, kako bi isti pokrenuli postupak kod nadležnog suda.

“Tržišna inspekcija će, pored ostalih oblasti nadzora, i u narednom periodu nastaviti sa ovom vrstom kontrola, kako bi se obezbijedio veći stepen zaštite prava intelektualne svojine u našoj zemlji”, poručuju iz Uprave za inspekcijske poslove.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije