Povežite se sa nama

Društvo

URA PREDLAŽE: Omogućiti odlaganje otplate kredita građana na tri mjeseca

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Građanski pokret URA uputio je danas javno inicijativu Vladi Crne Gore i resornim ministarstvima da, imajući u vidu to što mnoge privredne djelatnosti već duže vrijeme ne rade, u saradnji sa Centralnom bankom i poslovnim bankama omoguće odlaganje plaćanja kredita građanima na period od tri mjeseca.

,,Obaveza svih odgovornih društveno-političkih činilaca je da u vremenu pandemije koronavirusa kreiraju mjere i prijedloge koji će olakšati život građana i doprinijeti umanjenju posljedica izazvanih korona krizom zbog toga adresiramo ovu inicijativu Vladi. Usvajanjem ove inicijative Vlada bi pokazala da brine o već dugo narušenom standardu građana”, poručuju iz URE.

Ističu i da bi se odlaganje otplate kredita odnosilo na sve dužnike (fizička lica, preduzetnike, poljoprivrednike i privredna društva) koji to žele, a podrazumijeva zastoj u otplati obaveza u roku od tri mjeseca.

,,Tokom ovog perioda dužnik ne bi bio u obavezi da otplaćuje svoje obaveze po osnovu kredita, a banke ne bi obračunavale zateznu kamatu  na dospjela i neizmirena potraživanja (kao što su to činile prethodne godine) i ne bi pokretale postupke izvršenja. Svi oni koji žele imali bi mogućnost da nastave sa redovnom otplatom svojih obaveza”, poručuju iz URE.

Pojašnjavaju da bi banke imale obavezu da na svojim sajtovima i preko telefonskih linija primaju zahtjeve građana o odlaganju otplate kredita.

Iz ove partije kažu i da su svjesni nezavidne finansijske situacije građana Crne Gore.

,,Mnoge privredne djelatnosti u kojima građani nalaze zaposlenje već duže vrijeme zbog mjera ne rade i najmanje što možemo da uradimo jeste da im i na ovaj način izađemo u susret”, zaključuju oni.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije