Povežite se sa nama

Vijesti

ABAZOVIĆ: Biće i političkih i ekonomskih iznenađenja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović poručio je iz Vašingtona da Crnu Goru u narednom periodu očekuju iznenađenja u političkom i ekonomskom smislu.

– Biće i političkih i ekonomskih iznenađenja, ali u svakom slučaju pozitivnih za Crnu Goru i njene građane – naglasio je Abazović.

On je, nakon sastanaka u Vašingtonu, naročito u Stejt Departmentu i ostalim institucijama, zaključio da je savezništvo između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država samo pojačano.

– Progresivne snage su dobile otvorenu podršku. Čeka nas reformski put, nema kompromisa sa korupcijom i organizovanim kriminalom. A želimo da vidimojoš američkih investicija u Crnoj Gori i cijelom Zapadnom Balkanu – istakao je Abazović.

Očekuje, kako je rekao, i da američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar uskoro posjeti Crnu Goru i tim potvrdi, kvalitetno savezništvo između dvije zemlje.

Radulović: Puno povjerenje između Crne Gore i SAD-a

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao je da je delegacija Crne Gore u SAD-u dobila dvije jasne poruke.

– Poruku podrške Vladi Crne Gore u nastojanju da očuva evroatlanski put države i postane prva sljedeća članica Evropske unije (EU), ali i svim onim progresivnim snagama koje se za to zalažu. Takođe, bez obzira na slobodnu intepretaciju poojedinih medija da Crna Gora nema povjerenje našeg najvažnijeg saveznika i prijatelja SAD-a, samo naše prisustvo ovdje govori o tome da postoji pono povjerenja između Crne Gore i SAD-a – rekao je Radulović.

Ono što sve zabrinjava je, ističe, činjenica da organizovani kriminal i korupcija predstavljaju opasnost za bezbjednost jedne zemlje isto koliko ekstremizam i radikalizam.

– U tom smislu, američki zvaničnici su pozdravili viziju Vlade da se bori protiv ovoga. Jake Crne Gore nema bez jakih institucija koje neće zavisiti niti od jednog pojedinca u njima. Institucija koje neće zavisiti od političkih promjena – dodao je Radulović.

Prema njegovim riječima, samo izgradnjom jakih institucija možemo da izgradimo snažnu Crnu Goru koja će biti sljedeća članica EU.

– Mi smo dužni da izgradimo upravo takvu Crnu Goru koja će biti dostojna naših očeva i koja će biti vrijedna života naših pokoljenja – poručio je Radulović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
21.10.2021. 11:32

Uzasno si, Abazovicu, gradjane Crne Gore svojim ukljucivanjem i djelovanjem u politickom, ali i svakog drugog oblika zivota u Crnoj Gori. Sa osjecajem uzasnog straha umiremo ocekujuci tvoja iznenadjenja u politickom, ekonomskom i svakom drugom smislu po tvojem povratku iz SAD. A sto se tice saveznistva SAD i Crne Gore nijesi poraj nas mora potezat do Vasingtona da ni saopstis da smo saveznici. Crnogorci i SAD su saveznici vjekovima, ali iskreno da ti recem, moracu pitat moje prijatelje iz vlade SAD, zasto su tebe izabrali da sprovodis to saveznistvo, jer koliko nas ima Crnogoraca, u tebe imamo no trust at all.

Sponzor

Najčitanije