Povežite se sa nama

Vijesti

Abazović u Njujorku: Sa crnogorskom dijasporom želimo najbolju moguću saradnju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Sinoć je u crnogorskom konzulatu u Njujorku održan drugi sastanak potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa predstavnicima udruženja koja potiču iz Crne Gore.

– Sa crnogorskom dijasporom želimo najbolju moguću saradnju kako bi ona rezultirala još većim ulaganjima dijaspore, kao važnog dijela crnogorskog društva – ukazao je Abazović.

Imajući u vidu da svaka dijaspora predstavlja ogledalo države u svijetu, Abazović ističe da je ubijeđen da će crnogorska dijaspora nastaviti da dostojno predstavlja Crnu Goru u svijetu, naročito znajući koliko uspješnih i ostvarnih ljudi ima.

Radulović naglasio da će u narednom periodu Vlada intenzivirati rad sa dijasporom.

– Vlada visoko cijeni komunikaciju sa dijasporom i zalaže se za što otvoreniju i bližu saradnju sa našom dijasporom i iseljenicima. Zajedničkim idejama i radom možemo da unaprijedimo razvojni put zemlje koja nam je svima na srcu, bez obzira gdje bili – istakao je Radulović.

Tokom konstruktivne diskusije razgovaralo se o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, šansama za razvoj nekoliko opština i investicionom potencijalu naše države.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije