Connect with us

Vijesti

ADŽIĆ: O slomu Crne Gore pod aktuelnom marionetskom Vladom

Published

on

I rezultati ove vlasti su poraz- ona sama po sebi je paradigma kvislinštva. Istodobno ona, to jeste ova marionetska Vlada Crne Gore- zasigurno, manifestuje eklatantnu nesposobnost, jer je evidentno da građani Crne Gore, pod ovom vlašću rapidno, sistematski, kontinuirano, nazadaju, propadaju u socio-ekonomskom i finansijskom, egzistencijalnom smislu

piše: Novak Adžić

Što reći o današnjoj, zlehudoj, zloj, tragičnoj; preciznije- užasnoj sudbini Crne Gore, koja je snašla pod ovom nesposobnom, pokvarenom, sluganskom, marionetskom, sitno-profiterskom vlašću i njenim protagonistima i epigonima, koji hoće potpuno da urnišu Crnu Goru.

Ništa, o tome, nadasve, ne mislim pozitivno; lijepo se ne može išta kazati o njima! Na žalost Crne Gore. Ali, tako je. Nema tih riječi, realnih i časnih, da ih emaniramo, sve kad bi i htjeli, da ih mogu izviniti i opravdati, jer na osnovu dobrih rezultata ove vlasti i njenih organa, kojih oni nemaju (oni imaju samo loše), a koji bi mogli ispraviti njeno, oligarhijsko, klijentelističko, nepotističko i primarno, vladajuće, anticrnogorsko, antisekularno, antievropsko, antidemokratsko i brojno drugo njihovo beščasšće- samo možemo govoriti o tome da su oni i rezultati njihove vlasti pogubni i porazni za Crnu Goru.

I rezultati ove vlasti su poraz- ona sama po sebi je paradigma kvislinštva. Istodobno ona, to jeste ova marionetska Vlada Crne Gore- zasigurno, manifestuje eklatantnu nesposobnost, jer je evidentno da građani Crne Gore, pod ovom vlašću rapidno, sistematski, kontinuirano, nazadaju, propadaju u socio-ekonomskom i finansijskom, egzistencijalnom smislu.

Uzmimo, za primjer, ekstremni skok, u trajanju, cijena goriva te galopirajuću inflaciju, rapidan i grozan skok cijena osnovnih namirnica nužnih za život građana. To je evidentno i to je dokaz- najjači ove zle okupacione vlade, koja je o zlu zabavila Crnu Goru i zlo i bijedu donijela i unijela u domove građana Crne Gore.

Da aktuelna Vlada Crne Gore, a to nije moja vlada, ističem; da ona ima obraza i znanja, već bi kolektivno demisionirala, pala bi sama od sebe, dobrovoljno, makar zbog katastrofalnih rezultata njene ukupne politike!

Ali, vladajuća klasa ili kasta se ponaša kao da se ništa ne zbiva. Što su činjenice jače -utoliko gore po činjenice. Umjesto da već nepobitno more činjenica obori ovu nesposobnu i renegatsku Vladu i da Crna Gora ide na nove, vanredne parlamentarne izbore- dešava nam se ovo čemu svjedočimo!

Ko ima benevolenciju, (a imam je i toleranciju, dakako, u razumnim okvirima) u smislu volje i ocjene rezultata ove nesposobne Vlade g. Zdravka Krivokapića, moram reći da je ona ravna nuli-o njoj ništa lijepo i dobro ne može se kazati ili napisati. Jer su činjenice i dokazi neumoljivi.

Ova, autoritarno-totalirarna vlada Crne Gore nema nikakve veze s demokratskim pravilima i standardima djelovanja. Svaki demokratski, ustavni i zakonski i moralno-patriotski otpor negaciji i likvidaciji autohtonog crnogorskog državno-nacionalnog, kulturnog i vjersko-jezičkog identieta i građanskog, legitimnog i legalnog mirnog protesta otpora zlu i agresiji Crkve Srbije u Crnoj Gori, njenih nalogodavaca i raznih izvršilaca-aktuelna Vlada Crne Gore besramno progoni i favorizuje progonitelje. Opet, zastiđe režima.

I aktuelni režim i njegovi propagatori i sponzori, a pogotovo nalogodavna Vučićeva propaganda iz Beograda, medijskim lažima, te putem raznih agentura i propagande i agitacije, i to kao da su učili nacističku propagandnu školu dr Jozefa Gebelsa ili njoj, u osnovi istog kalupa, druga Josifa Visarionoviča-Džugšsvilija-Staljina- bjesomučno atakuju na Crnu Goru.

Zato ovaj režim, mislim na izvršnu vlast u Crnoj Gori; taj isti režim sramotni i kolaborantski, forsira politički progon i vrši pritisak u javnosti, putem raznih satelita i faktora, da se crnogorski patriota i slobodar Veselin Veljović, klasičnom političkom namještaljkom optuži za krivično djelo koje nije namjeravao da počini, niti je počinio na Cetinju 5. septemrba 2021, a sve sa ciljem da se lažno on kriminalizuje i time, preko njega indirektno, brojni i svijetli crnogorski građanski i mirni i normalni otpor klero-nacionalističkoj velikosrpskoj agresiji i invaziji na Cetinje i Crnu Goru.

Gospodin Veselin Veljović je, potenciram, na Cetinju 5. 09. 2021.g, časno postupio. Nikakvo nasilje počinio nije, ali ovaj kvislinški režim i njegovi mediji ga stigmatizuju, sataniziju, posve neosnovamo žigošu i vrše pritisak na tužilacke organe da ga optuže za nešto što uradio nije, niti je imao namjeru da to uradi.

Daj mi činjenice-daću ti pravo, staro je pravilo rimskoga prava. Elem, nema ni jedne jedine relevantne i odlučne cinjenice koja bi mogla inkriminisati gospodina Veselina Veljovicć da je povrijedio pravni sistem Crne Gore. On nije napao službeno lice u vršenju policijske dužnosti na Cetinju-nema dokaza za tu podmetačinu njemu. Nasilnik bio nije, ali se 5. septembra 2021 pokazao opet jasno kao uzorni crnogorski slobodar i patriota i branitelj istorijskih i savremenih, ustavnih i zakonskih, te međunarodno- pravno kodifikovanih i od strane Crne Gore ratifikovananih konvencija o ljudskim pravima i slobodana, a uz to i euro-atlanskih vrijednosti i utemeljenja i opredjeljenja Crne Gore.

Uostalom, doskorašnji predsjednik Vlade Crne Gore, uvaženi i od mene cijenjeni gospodin Duško Marković je u jednom nedavnom javnom intervju potvrdio da je građanski otpor na Cetinju 4-5. Septembra 2021. godine bio sasvim patriotski, nacionalno i državotvorno crnogorski, posve utemelljen, moralan, legalan i legitiman građanski otpor velikosrpskoj negaciji Crne Gore i nacionalno povrijeđenih i ugroženih, samosvjesnih Crnogoraca i da je g. Veselin Vejlović časno, moralno, patriotski, zakonito, ustavno i u odbrani Crne Gore djelovao i konkretno i korektno postupio. Podržavam istinitu izjavu doskorašnjeg premijera Crne Gore gospodina Duška Markovića. Istinu je rekao. Eto kao Cetinjanin i svjedok-direktni učesnik tih događaja na Cetinju velim – u pravu je gospodin Duško Marković.

Pored već rečenog, smatram da ova krhka i nesposobna, lutajuća, pogubljena, a sustinski renegatska Vlada Crne Gore treba da padne i da se obustavi, prekine, odustane od njih i pravno zatvore, bolje reci da se, konkretno, odbaci pokrenuti montirani krivični postupak protiv dr Veselina Veljovića.

Pravda i istina to zahtijevaju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije