Connect with us

Vijesti

AMBASADORKA U ITALIJI “Crna Gora pokazala zrelost demokratije”

Published

on

Ambasadorka Crne Gore u Italiji Milena Šofranac-Ljubojević kazala je da je Crna Gora u posljednjih godinu pokazala zrelost demokratije i sposobnost da se funkcioniše u izazovnim situacijama koje su obilježile prethodni period

Sa Šofranac-Ljubojević o jačanju saradnje dvije zemlje razgovarao je predsjednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić.

On je ambasadorki poželio uspješan mandat, uz očekivanje da će svojim diplomatskim angažmanom dodatno doprinijeti tješnjoj saradnji.

Osvrnuo se, kako je saopšteno, na prethodne sastanke sa italijanskim zvaničnicima tokom kojih je apostrofirana važnost podsticaja evropske perspektive regiona Zapadnog Balkana.

“Uz iskazano zadovoljstvo susretom, ambasadorka Šofranac Ljubojević je ukazala na značaj frekventnije saradnje dvije zemlje i naglasila da će se tokom svog mandata snažno zalagati da se glasnije čuje glas podrške Italije u pravcu integracije naše zemlje u EU. Ona je ukazala na neophodnost jačanja ekonomskih, privrednih i kulturnih veza naše zemlje, navodeći da ‘Crna Gora ima što da pokaže'”, saopšteno je iz parlamenta.

Ambasadorka Šofranac Ljubojević je naglasila da je Crna Gora, samo u posljednjih godinu pokazala zrelost demokratije, potom sposobnost da se funkcioniše u izazovnim situacijama koje su obilježile minuli period i potpunu usklađenost sa politikama EU, uz konstataciju da je važno poslati poruku jer, kako je kazala “upravo je sada sazreo trenutak kada Crna Gora očekuje da njeni napori na putu pristupanja budu vrednovani”.

“Obostrano je iskazano ubjeđenje da će tokom mandata novoimenovane ambasadorke doći do intenziviranja parlamenatrne diplomatije posredstvom nedavno formirane Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore i Senata Republike Italije. Predsjednik Bečić je tokom razgovora podijelio stavove da će Skupština tokom 27. saziva dati puni doprinos u pravcu istinskih reformi našeg društva, te da će nova parlamentarna većina ostati čvrsto dosljedna u sprovođenju spoljnopolitičkog kursa”, saopšteno je iz kabineta Bečića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije