Povežite se sa nama

Vijesti

AMERIČKI MEDIJ PRENOSI: Traži crnogorski pasoš da izbjegne hapšenje u SAD

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Amerikanac Džastin Volters pokušao je da dobije crnogorsko državljanstvo kako bi izbjegao hapšenje i izdržavanje kazne zatvora u svojoj matičnoj državi, gdje je, između ostalog, optužen za seksualno uznemiravanje maloljetne osobe. Optužnica protiv Voltersa sadrži deset tačaka a na suđenju je rečeno da je Volters došao u Crnu Goru u namjeri da dobije crnogorski pasoš, kako bi izbjegao hapšenje

Kako je prenio portal “ahwatukee.com”, advokati oštećene maloljetne osobe naveli su da je nedopustivo da Volters, nastavnik u pivatnoj školi u saveznoj državi Arizona, pokušava da opstruira pravdu. Prema pisanju ovog portala, suđenje Voltersu je još u početnoj fazi.

Iz komunikacije optuženog i oštećene maloljetne osobe, te izjava zamjenika okružnog tužioca Markusa Bečera, saznaje se da je Voltes napustio SAD kad su otkiveni detalji njegovog postupanja, prvo je otišao u Tursku, da bi potom došao u Crnu Goru.

“Rekao je da je teško dobiti državljanstvo, ali da bi to mogao da uradi ako njegova porodica uloži u zemlju 250.000 dolara”, kazao je Bečer.

Podsjetimo, program ekonomskog državljnastva, koji implementira Vlada Crne Gore i koji će biti obustavljen do kraja godine, kao jedan od uslova za dobijanje pasoša predviđa ulaganje od najmanje 250.000 dolara.

Prema pisanju portala “ahwatukee.com”, suđenje je počelo, a zamjenik okružnog javnog tužioca je predao sudu dokaze o šest otežavajućih okolnosti kako bi čvrstio zahtjev za izricanje oštre kazne optuženom Voltersu.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije