Connect with us

Vijesti

Andrijevčani obili kiosk: Ukrali lokum, čokoladu, dezodorans, pivo, puding…

Published

on

Osnovni sud u Beranama je potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva podignutu protiv okrivljenih N.Ć. i M.A., oba iz Andrijevice, zbog teške krađe u saizvršilaštvu. Sve ukradene stvari su bile stavljene u gajbe, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu korist od 467,18 eura.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni u noći 1/2. maja, u selu Zabrđe, opština Andrijevica, obili kiosk, vlasništvo oštećene V.Z.

– Okrivljeni N.Ć. je došao sa bočne strane kioska, ispod prozora, gdje je postavio drvenu klupu na koju se popeo, a zatim iz ležišta izbio prozor i kroz tako napravljen otvor provukao ruku. Oduzeo je 5 komada lokuma od 1 kg, 13 komada čokolade milka od 300 gr, 4 komada sirela “Čačak” 1 l, 7 komada sirka-sirišta 0,5 l, 7 komada bombonjera od 300 gr “Romansa”, 12 komada kesica pudinga vrijednosti, 19 komada goveđeg nareska 180 gr- navedeno je optužnico.

Takpođe je oduzeo i 3 kesice suvog grožđa od 100 gr, 6 kesica kokosovog brašna, 14 komada konzervi tuna ribe “Rovinj”, pakovanje upaljača-10 komada i 5 komada dezedoransa “Nivea”.

– Oduzeo je i 5 l Medove rakije, 5 l šljiva rakije, 3 l loza rakije, 2 l crnog vina “Vranac” i novac 35 eura. Ukardene stavri je stavljao u kartonske pakete na drvenom stolu, koji se nalazio uz kiosk. Okrivljeni M.A. je skinuo sijalicu ispred kioska i ugasio svjetlo, došao do rashladne vitrine koja se nalazila uz kiosk, provukao ruku kroz metalne rešetke u kojima se nalazila vitrina. Zatim je odvalio vrata oduzeo: 48 komada limenki Nikšićkog piva od 0,5, 40 komada flaša Nikšićkog piva od 0,5 l, 40 flaša soka “Fanta” od 0,5 l, 10 flaša soka “Jafa” od 0,5 l, 10 flaša soka “Tilea” od 0,5 l, 7 flaša soka “Fanta” od 0,5, 4 flaše soka “Knjaz” od 0,5 l i 2 flaše soka “Joy” od 0,5 – predstavljeno je optužniucom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije