Connect with us

Vijesti

BAKOVIĆ: “Radio sam po zakonu, sve provjeriti”

Published

on

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković kazao je za Portal RTCG da nema od čega se brani, te da je sve radio po zakonu

Ranije danas, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da su skidanje zabrane ulaska Veljka Belivuka u Crnu Goru naredili Enis Baković i Zoran Lazović, te je pozvao Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da utvrdi ko je od njih dvojice to uradio.

Baković je rekao da on nije nalogodavac, te da bi nadležni organi trebalo da ispitaju sve u vezi s njegovim potstupanjem.

“Slušajući današnji pres i pompezne objave vrha bezbjednosnog sektora, mogu reći da je tužno ko nam vodi bezbjednosni sektor, kada se bivši delinkvent stavlja u ulogu policajca i tužioca i sudije. Slušajući Miloševića, stiče se utisak da je otkrio čudo neviđeno i da mu je trebalo puno vremena da dođe do podataka na osnovu kojih je podnio krivičnu prijavu, iako je kao državni sekretar mogao do podataka doći za jedan minut, što je svakom zaposlenom u MUP-u jasno”, kazao je Baković za Portal RTCG.

Komentarušući izjavu Miloševića da Baković u ovom slučaju “nema odbrane”, te da je nalogodavac, on odgovara: “Niti sam nalogodavac, a Miloševiću poručujem da nemam od čega da se branim jer sam sve radio zakonito”.

Pozvao je nadležne državne organe da ispitaju sve u vezi sa njegovim postupanjem.

“Pa ako treba i tužioci kakve Milošević i njegova družina žele, koji će im dojavljivati ko ih je kad nazvao i sa kim su popili kafu. Toliko o profesionalnosti i nezavisnosnom postupanju tužioca. Ovim putem pozivam i bivšeg kolegu Vukasa Radonjića, kad je već javio Radu, neka i javnost upozna šta sam ga kontaktirao u vezi predmeta”, rekao je Baković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije