Connect with us

Vijesti

BEČIĆ: Nije adekvatno mjesto prenošenja bilo kog vjerskog obreda na Parlamentarnom kanalu

Published

on

Nije adekvatno mjesto prenošenja bilo kog vjerskog obreda bilo koje vjerske zajednice na Parlamentarnom kanalu Javnog servisa, već da poštujući vjerska prava i slobode to treba omogućiti na Prvom ili Drugom kanalu Radio Televizije Crne Gore – ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić na otvaranju vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore

On je to rekao odgovarajući na pitanje poslanika Liberalne partije Andrije Popovića da li je Skupština Crne Gore pristala da se vjerski obred ustoličenja episkopa Mitropolije crnogorsko-primorske Metodija prenosi na Parlamentarnom kanaul RTCG u nedjelju 26. spetembra, te da li parlament ima uticaj na takvu odluku.

Bečić je rekao da je RTCG u potpunosti nezavisan po pitanu progamske šeme i uređivačke politike. Drago mu je da je, ako je već bilo suprotno njegovom stavu i promišljanju, uklonjena oznaka Parlamentarnog kanala za vrijeme prenošenja vjerskog obreda.

– Ne miješam se tamo gdje mi nije nadležnost, a uvijek imam mišljenje. Po ovom pitanju je moje mišljenje potpuno jasno i nedvosmisleno. Imamo uvijek, i to je obaveza, da se prenose plenarna zasijedanja, sjednice skupštinskih radnih tijela i drugi elementi parlamentarnog života. Mimo toga, pošto 24 sata traje dan, a time bi trebalo da bude ispunjena programska šema je na RTCG. Na njima je odluka. Jesam za afirmaciju, da se poštuju vjerske slobode i sve vjerske zajednice, ali Parlamentarni kanal jeste Parlamentarni kanal i o tome uvijek treba voditi računa. Zato kažem da mi je makar drago što je u tim satima uklonjena oznaka Parlamentarnog kanala, ali neću ulaziti u to što mi nije nadležnost – zbog čega to nije bilo moguće prenositi na Prvom ili Drugom kanalu Javnog servisa – naveo je Bečić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije