Connect with us

Vijesti

BEČIĆ: Svjedočićemo u narednom periodu razvojnom odnosu države prema sjeveru

Published

on

Predsjednik Skupštine čestitao Dan opštine Žabljak

Žabljak, svojim izrazito bogatim prirodnim, kulturnim i istorijskim naslijeđem obezbijedio je svijetlo mjesto u istoriji naše države. Dosljednost ideji antifašizma i snažan osjećaj nepokornosti pred neprijateljski nastrojenim osvajačima, iskonski je formiralo čvrstu i slobodarsku misao mještana ovog kraj – naveo je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić u čestitiki povodom 17. septembra – Dana opštine Žabljak.

On je četitiku uputio predsjedniku Opštine, Veselinu Vukićeviću, predsjedniku SO, Vidoju Tomčiću, kao i svim građankama i građanima Žabljaka.

Bečić ističe da je nekada Žabljak bio varošica koja je plijenila svojom netakutnom prirodom, raznolikim biljnim i životinjskim svijetom i nedovoljno istraženim prirodnim ljepotama, a da je danas prepoznata turistička oaza naše države.

– Zbog svoje jedinstvene prirodne i kultorološke posebenosti Durmitora, Žabljak zauzima posebno mjesto na mapi turističkih gradova u Evropi i svijetu, a Nacionalni park Durmitor već godinama nosi epitet najposjećenijeg Nacionalnog parka u Crnoj Gori. Na ponos svih nas, kao reprezent naše države, na UNESCO-voj listi svjetske baštine prirodnih dobara, našao se upravo i Nacionalni park Durmitor sa kanjonom rijeke Tare, čime je Žabljak, a ujedno i Crna Gora stekla ogroman međunarodni ugled i turistički kapital – navodi Bečić u čestitiki.

Uvjeren je, kako kaže, da će vođenje progresivne razvojne politike na državnom nivou omogućiti kontinuirani napredak cjelokupne vaše zajednice, i kako dodaje, a sve u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za ostanak i razvitak mladih generacija.

– Cijeneći važnost saradnje sa lokalnim zajednicama, uvjeren sam da ćemo u narednom periodu svjedočiti iskrenom i razvojnom odnosu države prema sjeveru Crne Gore, te Vam u to ime još jednom srdačno čestitam Dan opštine – naveo je Bečić u čestitki.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije