Connect with us

Vijesti

BEGOVIĆ SE SASTAO SA SIMONOVIĆEM I SAVIĆEVIĆEM: Spremni na saradnju za dobrobit sporta

Published

on

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, danas je ugostio predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića i generalnog sekretara Momira Đurđevca, kao i predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića.

– Kada uzmemo u obzir količinu energije, snage, motivacije, borbenosti i hrabrosti koja je potrebna našim sportistima da nas prezentuju širom planete, ono što im minimalno dugujemo jeste uvezanost sportskog sistema u Crnoj Gori, a to kao nadležni organ za sport možemo i moramo uraditi isključivo sa krovnim sportskim organizacijama poput Crnogorskog olimpijskog komiteta i sportskih saveza – rekao je Begović.

Predsjednik COK Dušan Simonović, kao je saopšteno iz Uprave za sport i mlade, rekao je da je sastanak bio prilika za razmjenu stavova po pitanju situacije u kojoj se crnogorski sport nalazi i daljim pravcima u kojima je potrebno da se razvija.

– Komunikacija i dobra saradnja između države i Crnogorskog olimpijskog komiteta jako je važna za unapređivanje rada sportskih organizacija, stvaranje sportske infrastrukture i prezentaciju države na velikim sportskim takmičenjima, ali i za afirmaciju sporta i zdravih stilova života u svim aspektima i za sve generacije. U tom smislu, potrebno je prilagoditi i pravnu infrastrukturu i raditi na poboljšanju administrativnih kapaciteta i stvaranju što kvalitetnijeg stručnog sportskog kadra, čemu vjerujem da ćemo posvetiti veliku pažnju u narednom periodu – naveo je Simonović.

Begović, Savićević i Đurđevac foto: FSCG

Savićević i Begović su, kako se navodi, razmijenili informacije koje su od ključnog značaja za dalju saradnju.

– Raduje nas spremnost Uprave za sport i mlade za predan rad na unaprijeđenju uslova za bavljenje sportom, prije svega normativnog okvira u kojem funkcioniše crnogorski sport. Kao najbrojniji sportski savez u zemlji, kroz partnerski odnos i inicijative, daćemo maksimalan doprinos stvaranju optimalnih uslova za sve naše sportiste – izjavio je Savićević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije