Povežite se sa nama

Vijesti

Burno u Skupštini – Popović: Prekinite ovog kretena, Martinović: Odradite to što prijetite

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Tokom sjednice Ustavnog odbora došlo je do žustre rasprave između poslanika Liberalne partije Andrije Popović i poslanika Demokrata Vladimira Martinovića.

Popović se, nakon višestrukog ponavljanja Martinovića da je unizio Liberalnu partiju jer je dozvolio da se njeno ime ne nađe na izbornoj listi na prethodnim parlamentarnim izborima na kojima su nastupali sa DPS-om, obratio predsjednici odbora Simonidi Kordić riječima – Prekinite tog kretena, ne može da izlaže više, nema proceduralno.

Kordić je opomenula Popovića kazavši da ako mu se ne sviđa sjednica može da je napušti.

Martinović je rekao da ta uvreda govori o Popoviću, kao i da mu on iz poštovanja prema godinama, ali i vaspitanja neće uzvratiti istom mjerom.

-Epitet koji ste rekli može se pripisati vašem ponašanju. Ako mislite da ćete me uplašiti na bilo koji način grdno se varate. Vikom i drekom možete negdje drugo. Ja stojim i vama i bilo kome, ovdje čvrsto na ovoj stolici sjedim, pa vi ako vam basta dođite i uradite sa svojim prijetnjama to što oćete – kazao je poslanik Demokrata.

Nakon toga Korić je dala pauzu od deset minuta, a po nastavku sjednice Popović se izvinio javnosti zbog svog ponašanja. Kazao je i da ga je Kordić iznenadila ponašanjem koje je, kako rekao, ispod nivoa bilo koga ko predsjedava nekim tijelom.

-Nijesam uspio da istrpim još tu bezbroj koju provokaciju po redu. Jer prosto moj mentalni sklop ne može to nikako da prihvati. Javnosti se izvinjavam zbog mog neprimjerenog ponašanja, a vi predsjednice odbora neka vas je stid – poručio je Popović.

Kordić je uzvratila i kazala da njegov mentalni sklop nije predmet razmatranja.

-Vi ako mislite da nastavite sa poslaničkim mandatom na način i učestovanjem u radu ovog i drugih skupštinskih tijela, morate svoj mentalni sklop upodobiti propisima poslovnika – rekla je Kordić.

Martinović je, nakon toga, kazao da mu izvinjenje nije važno, a da bi nečije godine trebalo da budu mjerilo za nečije ponašanje i ophođenje.

Poslanici su na odboru raspravljali o inicijativi za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti odredbe člana 12 Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovjesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, a tokom rasprave Martinović je u više navrata govorio kako je Popović za njega poslanik DPS-a. Popović je zatražio od Kordić da ga opomene i zatraži da naziv poslaničkog kluba izgovara pravilno – DPS-LP, što je predsjednica odbora i uvažila.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije