Connect with us

Vijesti

CETINJANKA: Dim od suzavca prodirao i kroz zatvorene prozore

Published

on

Foto: Stevo Vasiljević

Diplomirana ekonomistkinja sa Cetinja Marina Ljiljanić (1985), preko aktivista Crnogorskog helsinškog odbora, podnijela je pritužbu građanskom nadzoru policije.

Navela je da živi u centru grada i da je bila učesnica demonstracija odnosno preciznije mirnih okupljanja na Cetinju.

“Dana 5.9.2021. godine oko 9 sati u razmaku od po 10 sekundi na mene su bačene tri šok bombe koje su sve eksplodirale u mojoj neposrednoj blizini, jedna na manje od metra od mene. Samo sam pokušavala do dođem do svoje kuće. Dim od suzavca nam je ulazio kroz prozore i svi smo, uključijući i troje maloljetnih ukućana, vezani krpe preko lica ali nije nam puno pomoglo. Hronični sam asmatičar i već danima, od neđelje imam pogoršano zdravstveno stanje zbog čega sam zatražila i ljekarsku pomoć o čemu prilažem medicinsku dokumentaciju. Tri dana nakon intervnecije policije u Njegoševoj ulici ne možemo normalno disati”, kazala je Ljiljanić.

Ona je zatražila da se provjeri da li je profesionalno i dozvoljeno da policajci na nju bačaju u kratkom intervalu, na po deset sekundi, šok bombe iako je na protestu imala pristojno i zakonito ponašanje i nije ničim remetila javni red i mir i da li je u skladu sa standardima policijskog postupanja da se na mirne demonstrante i jedan čitav grad ispali tolika količina različitih hemijskih sredstava.

Ljiljanić je zahtijevala da u postupku kontrole bude navedena pod punim imenom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije