Povežite se sa nama

Vijesti

CIVIS: Spajić da hitno kaže zašto je smijenjen Damjanović, ako izostanu objašnjenja gubi podršku

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Savez građana CIVIS saopštio je danas da “zahtijeva od ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da hitno saopšti argumente na osnovu kojih je Vlada ekspresno, na elektronskoj sjednici 21. oktobra, smijenila vršioca dužnosti (v.d.) direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića i na tu važnu poziciju imenovala Milenu Petričević”.

Vlada je juče na elektronskoj sjednici za vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina (UPC) imenovala Milenu Petričević, dok je odlučeno da se dosadašnjem vršiocu dužnosti Aleksandru Damjanoviću ne produži mandat. To je urađeno na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Ova odluka nije jednoglasno usvojena na sjednici, potvrđeno je iz više izvora iz Vlade.

“Potrebno je da Spajić, kao član ekspertske Vlade, obrazloži svoj predlog i detaljno obavijesti javnost o tome da li su razlozi smjene Damjanovića nedovoljna stručnost ili izostanak rezultata rada u instituciji kojom je rukovodio nekoliko mjeseci”, ističe se u saopštenju CIVIS.

Oni su dodali da je potrebno i da Spajić obrazloži imenovanje Petričević, odnosno predoči javnosti njena stručna i ekspertska dostignuća u dosadašnjoj radnoj karijeri.

“Ukoliko izostanu objašnjenja ili ona buda neargumentovana, ministar Spajić neka ne računa na podršku CIVIS u Skupštini Crne Gore za bilo koji zakonski predlog iz resora kojim rukovodi”, navodi se u saopštenju CIVIS.

Predsjednik Saveza građana CIVIS je Srđan Pavićević koji je i poslanik u Skupštini Crne Gore sa liste “Crno na bijelo” koju pored CIVIS čini i Građanski pokret URA.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije