Povežite se sa nama

Vijesti

CRKVA SRBIJE: “Đukanović vrijeđa i ponižava sveštene radnje”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Politički i ideološki obračuni predsjednik Mila Đukanovića sa premijerom i ministrima Vlade Crne Gore ni najmanje ne ulaze u oblast interesovanja Crkve, ali zloupotreba crkvenih tema u svrhe Đukanovićevog političkog pravdanja i napada na druge aktere društvenog života, – duboko vrijeđa osjećaje velikog broja građana Crne Gore, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP). Oni jučerašnju izjavu Đukanovića iz Kranja doživljavaju uvredom koja, kako navode, “sa te adrese nikako ne doprinosi stabilnosti i napretku države čiji je Đukanović predsjednik”

“Šta misli građanin Milo Đukanović o crkvenim vjerskim obredima trebalo bi da bude njegova privatna stvar i tema van dometa pažnje javnosti pa i same Crkve. Međutim, dok je taj građanin predsjednik naše države dužni smo da se oglasimo kada on javno vrijeđa i ponižava sveštene radnje koje se sprovode na našim duhovnim sabranjima”, navodi se u regovanju MCP.

Ističu da je Đukanović prethodne godine pao na ispitu poznavanja crnogorskog Ustava, kada je, kako navode,  namjeravao da uređuje unutrašnje ustrojstvo Srpske Pravoslavne Crkve i njenih eparhija u Crnoj Gori.

“Kako ne vidi, da kada se god dohvata crkvenih tema i dilema, on lično i politika koju predstavlja, srljaju u propast i gube povjerenje naroda? Funkciju predsjednika ”svih građana” koja i postoji da personalno garantuje mir i stabilnost države, ovaj čovjek očigledno zloupotrebljava kako bi uznemiravao i dijelio građane”, navodi se.

Iz MCP dodaju da “nije ni lijepo ni vaspitano da on svoje političke konkurente ruži i diskredituje tako što ukazuje na njihovo učešće u vjerskim obredima”.

“Pitamo se, od koga je usvojio rječnik omalovažavanja crkvenih radnji nazivajući ih ”lizanjem kašike” i ”povlačenjem po podu”? Takav rječnik ne priliči ozbiljnim ljudima. Ako nema ličnog poštovanja prema stvarima koje ne poznaje, zar u njemu ne postoji bar trunka pijeteta prema crnogorskoj istoriji u kojoj su obredi o kojima ovako nepristojno govori, bili nadahnuće generacijama naših predaka? Ovakvi nedolični izrazi ne vrijeđaju samo nas hrišćane, nego i pripadnike drugih konfesija u Crnoj Gori, kojima je saginjanje ljudi pred Bogom, ponekad i do samoga poda, ako treba i do crne zemlje – najsvetiji čin”, zaključuju iz MCP.

Đukanović je juče saopštio da je sedam puta vodio vladu služeći državi, ističući kako nije služio ni jednoj vjerskoj zajednici.

“Nijesam se povlačio po podu i lizao kašike, širio pandemiju i iza toga raspoređivao ljude, svoje prijatelje vjerske fanatike iz te vjerske zajednice na odgovorna mjesta u državi pokušavajući da ih predstavim kao eksperte. Nijesam to radio. Svoj posao sam radio odgovorno, ponosam sam na to što je iza mene ostalo i što ostaje”, istikao je Đukanović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
07.10.2021. 19:43

Vi ste okupatorska crkva i to ste postali po cijenu uzimanja zivota desetinama hiljada Crnogorskih gradjana koje ste pobili sluzeci svojoj drzavi Srbiji. Uzasni zlocini koje ste ucinili prema ljudima, a koje ste vi blagosiljali i opravdavali, vasa snazna podrska najvecim nemilosrdnim zlocincima na Evropskom tlu oduzeli su vam je svako pravo da se smatrate vjerskom organizacijom i da se pozivate na Boga i tradicionalne vjerske obicaje. U vasim svesteicimima(npr Backovic, pa ovi Metodije) narod ne vidi bozje sluge posvecene sirenju Bozje ljubavi i istine, nego kriminalce i nasilnike, koji zivot uzimaju gradjanima Crne Gore. A gradjanin Milo Djukanovic vi nije smeta dok vi je podiza one silne hramove iz kojih na nas danas kidisu kriminalci a koje je gradjanin Djukanovic napravio o trosku gradjana, Crne Gore, koje vi i vasi vjernici iz Srpskog korupusa CG i Srpskog sveta zulumcarite neprekidno evo preko 100 i kusur godina, a zadnjih 30 to je preslo svaku mjeru..

Sponzor

Najčitanije