Povežite se sa nama

Vijesti

DELEGACIJA EU: “Pratićemo razvoj događaja o Pandora papirima”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori poručuju da će nastaviti da prate razvoj događaja u slučaju poznatom kao “Pandora papiri”

Iz Delegacije EU u odgovoru na pitanja Portala RTCG, poručuju da je na nadležnim nacionalnim organima da odluče da li određeni navodi predstavljaju osnov za istragu i da, ukoliko je to slučaj, u skladu sa tim i postupe.

“Razumjeli smo da je Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa navodima iz Pandorinih papira. Nastavićemo da pratimo razvoj događaja”, kazali su Portalu RTCG iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

Podsjetimo, u Pandora papirima navodi se da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, a sin predsjednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dvije skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o offshore poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

U tom slučaju Blažo Đukanović je dao izjavu tužilaštvu, a glavni specijani tužilac Milivoje Katnić najavio je da će se predsjednik Đukanović tim povodom izjasniti pisanim putem.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije