Connect with us

Vijesti

DEMANTOVALI SEBE: Abazović davno kazao da bi vjeronauku uveo u nastavni program

Published

on

Dok je danas potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović  saopštio da su protiv uvođenja vjeronauke u obrazovni sistem, njegov šef Dritan Abazović je davno rekao da bi on uveo vjeronauku u školski sistem prije nego seksualno obrazovanje.

Na konkretno pitanje novinarke: Koji bi predmet odabrao da se uvede u nastavni program, seksualno obrazovanje ili vjeronauka, Abazović je tada odabrao vjeronauku.

SPC insistira na tome da se vjeronauka uvrsti u nastavni program.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije je nedavno kazao da je obaveza crkve da se zalaže za uvođenje vjeronauke u školama, ali da bi bilo dobro da prethodno imaju saglasan stav svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori po tom pitanju.

Podsjetimo, resor ministarke Vesne Bratić, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, aktivno će učestvovati u integrisanju najstarije škole u Crnoj Gori, cetinjske Bogoslovije u obrazovni sistem Crne Gore.

Prema riječima Bratić time bi jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Crnoj Gori osnovana davne 1863. godine postala dio zvaničnog obrazovnog sistema Crne Gore i bila uvažena i pomognuta od strane državnih institucija.

Izvor: Cdm

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije