Povežite se sa nama

Vijesti

DEMOKRATE DPS-u: Nedostojno je da dijelite lekcije onima koji ostadoše ponosni

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Zlobno je kad se vezano za zapošljavanje u Crnoj Gori jave oni koji su trideset godina smatrali da samo njima podobni imaju pravo da rade, poručuju Demokrate reagujući na saopštenje Demokratske partije socijalista u kojem su naveli da je Danilo Mrvaljević koji je imenovan za v.d. Državnog arhiva “prešao put od protivnika partijskih zapošljavanja do sopstvenog uhljebljenja na direktorsko mjesto”.

“Još je zlobnije kad ti isti, ojađeni činjenicom da smo ih zauvijek oslobodili moći ugnjetavanja nepodobnih, pokušaju da nametnu tezu da nakon svega valjda oni i dalje treba da kadriraju, a svi oni pošteni ljudi koji zbog nelojalnosti DPS-u nisu mogli dobiti priliku, da i dalje treba da trpe. Najzlobnije je ipak kad o poštenju pričaju oni koji su prešli put od džemperaša do mega kriminalaca, koji multimilionske iznose kriju kroz šeme tajnih kompanija daleko, daleko od države u koju se šatro kunu. Što dalje ostrvo na kojem se kriju milioni, to veća “ljubav” prema zemlji. A stekli su ih na način brutalne pljačke i pohare imovine generacija ove zemlje, kojima su osim novca ukrali i mir i prosperitet”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Bijedno je, kako kažu, kad oni koji su od novca građana u bescijenje dijelili stanove funkcionerima koji su, dodaju, i povrh toga pucali od privilegija, dok prosječan mladi bračni par nije mogao ni da sanja te uslove, prosipaju pamet o odnosu prema državi.

“I tu smo vam praksu ukinuli, da se više nikad ne vrati. Tragikomično je kad se iz redova onih koji su Crnoj Gori “darovali” tolike silne afere, između ostalih aferu “Snimak” baš o zapošljavanju, pokušava na perfidan način staviti hipoteka na pravo na rad svih onih koji su svoju borbu protiv DPS kriminala, korupcije i nepoštenja plaćali visokom cijenom da bi ostali časni i dostojanstveni. Razumijemo zbog čega im baš takvi danas najviše smetaju”, ističu Demokrate.

Prema njihovim riječima, porazno je kad oni koji su pred raznim Sudovima zbog “svog nečasnog i nezakonitog postupanja izgubili milione eura novca građana na ime odšteta za razna nepočinstva, danas “brinu” za državu i etiku”.

To su, kažu Demokrate, isti oni koji su nepotistički zapošljavali svoju djecu, rodbinu, kumove, prijatelje i ine podobne, a koji danas, tvrde u ovoj partiji, samo u Nikšiću uzimaju 500.000 eura po slovu naknada po prestanku funkcije.

“Nedostojno je od nekad osionih i bahatih, koji su za noć trošili generacijsku muku ove zemlje, da danas pokušavaju da dijele lekcije onima koji ostadoše ponosni i nesalomivi, koji im se nikad nisu htjeli pridružiti znajući da je prije svega važno biti i ostati čovjek, u opoziciji jednako kao i na vlasti. I baš to ih boli danas: moral takvih koje nikad nisu mogli ni slomiti, ni uzdrmati, ma koliko da su ih lomili. Ipak, sve zlobno, jadno, porazno, nedostojno i tragikomično DPS-ovsko na kraju je samo komično koprcanje onih koji znaju da su ih građani – baš što su tako dobri, moralni i časni – zauvijek razdužili tereta upravljanja zemljom, i poslali ih na smetlište istorije, gdje im je po svemu mjesto”, zaključuju Demokrate.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije