Connect with us

Vijesti

DEMOKRATE: URA podmeće, neka otvoreno kažu jesu li našli nove partnere

Published

on

Kolege iz URA nastavljaju sa jeftinim medijskim trikovima, vrlo sličnim trikovima Demokratske partije socijalista (DPS) u kojima se informerski manipuliše i podmeće, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na saopštenje poslaničkog kluba Crno na bijelo koji su pozvali predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića da hitno sazove sjednicu Parlamenta sa prvom tačkom dnevnog reda – izglasavanje Tužilačkog savjeta.

Poslanica Demokrata Zdenka Popović kazala je da Skupština na plenarnom zasijedanju ne može raspravljati i odlučivati o izboru članova Tužilačkog savjeta bez utvrđenog predloga kandidata na matičnom odboru. A, kako je dodala, prije sjednice matičnog odbora parlamentarna većina treba da dogovori listu kandidata.

-Predlog liste kandidata kao što dobro znate ne postoji u skupštinskoj proceduri, te samim tim i formalno-pravno Skupština na plenumu ne može raspravljati o nepostojećem aktu, niti predsjednik Skupštine može zakazati takvu sjednicu što Abazovic dobro zna, ali manipuliše kako bi izbjegao nestranačku Vladu u kojoj bi on morao podnijeti ostavku- navela je Popović.

Drugo,kako je dodala, dio parlamentarne većine već duže bojkotuje plenarna zasijedanja, tako da kao što je poznato nema sjednica Skupštine ni oko predloga zakona koji su u proceduri, jer nema potrebne parlamentarne većine, osim, kako navodi, ako neko nije na putu da napravi većinu sa DPS, pa bi bi bilo lijepo da nas o tome obavijesti.

-Dakle, sjednica će biti onog trenutka kad istu potvrde aktuelna parlamentarna većina, a ne neka nova većina sa DPS, jer Bečic čuva izbornu volju građana. Treće, dobro bi bilo da gospodin Abazović konačno odgovori da li li je za Krivokapićev plan rekonstrukcije Vlade ili istinski nestranačku Vladu jer naprasno zagovara koncpet nestranačke Vlade? Nama je  prihvatljivo u jedno i drugo, ali odgovora nema, jer se opstrukcija rekonstrukcije koja vodi ka stabilnosti vlasti nastavlja samo sa jednim ciljem: da Abazović sačuva svoju poziciju unutar Vlade- kaže Popović.

Prema njenim riječima, dobro bi bilo da nam koordninator bezbjednosnih službi konačno odgovori zašto značajne pozicije u bezbjednosnom sektoru i dalje pokrivaju udarne pesnice kriminalnog bivšeg režima, kako je Radoje Zvicer napustio Crnu Goru pred hapšenje njegove kriminalne grupe u aprilu ove godine, ko je u zatvoru Spuž posjetio jedno visoko kotirano lice u kriminalnom miljeu i na osnovu koje odluke.

-Prekinite više sa trikovima, podmetanjima i opstrukcijama rekonstrukcije Vlade ili nam otvoreno kažite da ste našli nove partnere- poručuje Popović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije