Connect with us

Vijesti

DEZINFORMISAO JAVNOST: Obmane Zorana Miljanića

Published

on

Rusko propagandističko glasilo Sputnjik objavilo je da su u Manastiru boravili javnosti do sada nepoznati čuvari trona Svetog Petra Cetinjskog, kao i njihove fotografije. ,,Radi se o Zećanima, koji su čuvari trona Svetog Petra Cetinjskog. Oni su, po blagoslovu počivšeg mitropolita Amfilohija Radovića, prije 15 godina postali Vitezovi Svetog Petra Cetinjskog i čuvari trona mitropolita zetskih Srpske pravoslavne crkve“, objavio je Sputnjik

Državni sekretar u MUP-u Zoran Miljanić obmanuo je javnost kada je decidno ustvrdio da mimo obezbjeđenja štićene ličnosti patrijarha Porfirija u Cetinjskom manastiru 5. septembra nije bilo naoružanih ljudi, niti jedne osobe koja je mogla imati veze sa bilo kakvom stranom državom.

– Nemam informaciju da su u Cetinjskom manastiru bili naoružani ljudi. Kada dolazi štićena ličnost u Crnu Goru, imamo posebnu proceduru. Mimo obezbjeđenja štićene ličnosti tu nije bila nijedna osoba koja je mogla imati veze sa bilo kakvom stranom državom i koja je mogla biti pod bilo kakvim uticajem bilo koga van sistema crnogorskih bezbjednosnih službi, rekao je Miljanić u Jutranjem programu RTCG.

PING-PONG

Međutim, Miljanić nije rekao da li je MUP, odnosno Uprava policije pretresla Manastir da bi u svojstvu državnog sekretara zaduženog za kontrolu Uprave policije mogao da tvrdi da nije bilo naoružanih osoba ili bezbjednosno interesantnih osoba iz Srbije ili BiH.

Pobjeda juče nije dobila konkretan odgovor od MUP-a da li su pretresli Manastir. Imajući u vidu tvrdnje Miljanića – već su lopticu prebacili na Upravu policije navodeći da ,,MUP nema ingerenciju da pretresa Manastir“, iako je Miljanić dao takvu izjavu kao državni sekretar MUP-a!

Pobjeda je uputila isto pitanje i Upravi policije, ali je odgovor izostao.

Miljanića demantuju fotografije i video zapisi koji su se pojavili nakon ,,desantnog ustoličenja“ mitropolita Crkve Srbije Joanikija i koji dokazuju da je iza zidina Cetinjskog manastira bilo stacionirano više desetina civila, koji su na poziv sveštenstva, uz prećutnu saglasnost crnogorske policije, došli da organizuju sopstvenu ,,odbranu objekta“ iako nije bilo ni prikrivenih najava da se bilo ko sprema da napadne mjesto gdje je tron Svetog Petra Cetinjskog.

NAVIJAČI I ČUVARI TRONA

Pobjeda je izvještavala da je u petak, 3. septembra, i u subotu ujutro, 4. septembra, u prijestonicu doputovalo više grupa momaka iz raznih krajeva Crne Gore, ali i Srbije i entiteta BiH Republike Srpke koji su, nalik vojnim formacijama, ulazili u Cetinjski manastir.

Uvijek bi ih u dvorištu sačekalo svešteno lice, koje bi sve srdačno pozdravilo i sprovelo iza zidina, naočigled pojačanih policijskih patrola koje ih nijesu kontrolisale, za razliku od građana Cetinja kojima nije bilo dozvoljeno da prođu policijske punktove ispred Manastira.

Čitaoci društvenih mreža su među tim licima prepoznali bezbjednosno intersantne osobe – vođe navijača Zvezde i Rada, koji su u bliskim vezama sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i vrhom Crkve Srbije. Imajući u vidu kriminalni bekgraund tih lica, realno je očekivati da su bili naoružani.

Jedan od vođa navijača Zvezde Marko Vučković je, međutim, rekao da on nije boravio u Manastiru.

Izvori Pobjede tvrde da su u Manstiru boravili i bezbjednosno interesantne osobe iz eniteta BiH Republike Srpske, koji su prije toga bili u društvu narodnog poslanika RS Nikole Vukanovića iz SDS-a, koji je tvrdio da je napadnut na Cetinju.

Rusko propagandističko glasilo Sputnjik objavilo je da su u Manastiru boravili javnosti do sada nepoznati čuvari trona Svetog Petra Cetinjskog, kao i njihove fotografije.

– Radi se o Zećanima, koji su čuvari trona Svetog Petra Cetinjskog. Oni su, po blagoslovu počivšeg mitropolita Amfilohija Radovića, prije 15 godina postali Vitezovi Svetog Petra Cetinjskog i čuvari trona mitropolita zetskih Srpske pravoslavne crkve, objavio je Sputnjik.

Prema saznanjima Pobjede riječ je sljedećim licima: D. S, I. P, M. A, M. K, L. M, I. K i M. P koji su iz Golubovaca.

Video snimak kao dokaz

Video koji kruži društvenim mrežama, sniman očigledno iz Cetinjskog manastira, govori kako su ,,branitelji“ Crkve Srbije dočekali ispaljivanje suzavca u centru grada.

Nepoznati momak, izvjesno sa osmatračnice, glasno govori dok snima telefonom, vidno uznemiren: ,,Počelo je. Aj Bože pomozi i Sveti Petar Cetinjski“, dok se čuju detonacije suzavca.

„Evo se već osjeća“, kaže on drugu pored sebe, da bi onda sa oduševljenjem rekao:

– Nema više ,,E viva!“ Ugasi se ,,E viva!“ – konstatuje zadovoljno.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    11.09.2021. at 17:55

    pravi Srbin ,dovati se laži kao njegova Velika braća !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije